Brynäs IF

714842 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2152083


Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Pigalle: Herregud, att vi har sånna fans...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pigalle: många pratar om Brynäsandan men väldigt få om vad det är. Man refererar tillbaka till 70-talet. Som om att de herrarnas tjurighet vinnarskallar skulle finnas kvar idag?
Man måste följa med utvecklingen eller så avvecklas man. För att göra det måste man ha en bra och stabil grund att stå på. För att lyckas med att utvecklas måste man ha en stabil grund att stå på för att kunna förändras i små steg och inte ta jättekliv åt något håll. Systemet är trögt och ändrar man för mycket hamnar det i självsvängning.
Om man har en stabil grund och bara behöver göra små ändringar för att följa med utveckligen blir fel steg mindre kännbara och lättare att åtgärda.
Man kan sätta upp ledord för laget men det som vinner matcher är ett fungerande grundspel, bra spelare, fungerande grupp som jobbar hårt mot ett gemensamt mål.
I Sverige och SHL är det viktigt att ha en grymt bra juniorverksamhet och vågar slussa in de bästa på ett bra sätt i A-laget samt även hjälpa de andra att hitta en plats i HA div1 för att utvecklas efter juniortiden. Om man ger dessa en positiv om hur klubben tar hand om en är chansen att de gärna återvänder om de utvecklas till SHL eller iaf ett trumfkort vid en förhandling mot annan klubb. Sedan har man hemvändare både de som lyckats och de som är så bra att de fått åka över till NA men inte lyckats riktigt. Säg att Kellman hade varit fostrats i Brynäs ungdomsverksamhet och tröttnat på AHL så är chansen mycket större att han valt Brynäs. Då det sociala hade funnit i stan. Nu har han det i Skåne. Titta på Boqvist bröderna, kommer från Hedemora men nu har båda sin bas i Gävle där de har lgh i samma hus och spenderar offseson.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pigalle: Jag kan instämma att Peter A misslyckats totalt. Snart har han tagit hit alla sina gamla vänner, bekantar och personer som arbetat med honom i olika diverse uppdrag men vem ska finansiera deras löner när Brynäs spelar i Allsvenskan? För övrigt så ser Peter A totalt handlingsförlamad ut när killarna på isen inte presterar, TO verkar inte existera i hans värld men det kan man i och för sig förstå eftersom han inte har något att tillföra. PA har heller inte lyckats motivera killarna vilket en coach borde klara av och det ingår i hans roll.
Jag är inte för det att vi ska sparka fler tränare men något måste göras men tror ändå att man ska börja med att byta ut folk i styrelse som brinner för Brynäs och har mera kompetens inom hockey.
Kommentera