Brynäs IF

710588 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2154683

Sv: A propósito de nada
puffe: Jag har aldrig haft några problem i Göteborg, alltid full Brynäsmundering vid matcherna, en öl eller två efteråt är inga problem, hur hjärtligt som helst.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
#33: Nuförtiden har åtminstone MoDo, en egen tårtbit, men förr när man satt inknökad fanns det många som fokuserade mer på 'fel' matchtröja än matchen. En liten kille , typ 10 år fick en öl medvetet hälld över sej av en slipsnisse med argumentet att 'han hade ju en MoDo-tröja på sej'. Inte ens slipsnissens kompisar skrattade åt 'skämtet'. Men folk i supporterföreningen har alltid varit helt OK.

Som jag upplevt det är folk mer enögda på mindre orter(eftersom laget betyder så mycket) men där visas också mer respekt mot andra supportrar eftersom man brinner för hockey.

Jag fick åka med Brynäs West till en final i Gävle för många år sedan, givetvis klädd i stridsdräkt. Förutom massivt buanden när jag gick på en nästan fullsatt buss var det hur trevligt som helst.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
#33: Nån gång i slutet av 70-talet eller början av 80-talet var Djurgårdarna särskilt trevliga. Frigolitmuggar med plastlock för kaffe var relativt nya. I en av pauserna handlade Djurgårdsklacken på sig väldigt många kaffe. Muggarna återfylldes med piss och förslöts med locken. En bit in i nästa period hördes plötsligt en nedräkning i klacken: Tre, två, ett, PISSBOMB. Därefter kom muggarna seglande ut över läktarna närmast. Själv klarade jag mig bra men en polare fick en mugg i skallen och han och de som var bakom honom blev rejält duschade... Efter det drogs locken till kaffemuggarna in och det dröjde flera år innan man kunde få lock på kaffemuggen i Gavlerinken.

Ett annat Stockholmslag, AIK, hade även de en förmåga att utmärka sig i Gavlerinken på den tiden. Jag minns en match när de hade fyllt fickorna med batterier som generöst kastades mot övriga i publiken. Själv fick jag ett batteri av den större modellen på axeln. Hade ett tjusigt blåmärke i ett par veckor efter det ...
Kommentera