Brynäs IF

569836 inlägg · 7776 ämnen

Inlägg #2158120

Sv: A propósito de nada
Snart slut på denna skit säsong. Tror vi hamnar 11a eller 12a till slut.
Malmö kniper sista playoff platsen. Hv och Lhc kvalar. Lhc åker ur. Och då hoppas jag man kan hugga på Little och Ljungh.

Återigen en skit säsong för oss. Är så less på att ligga där nere i tabellen. Skit säsong med den här jävla Coronan också. Usch vilken hemsk säsong. Kommer inte minnas denna som nån rolig alls.

Tror rätt många spelare kommer ryka till nästa år. Sundlöv ryker hoppas jag. Kanske även Campese och Lorentz.

Ser man till laget vill jag egentligen bara behålla Billins och Birgersson. Och såklart Ersson men Ersson blir svår. Kanske en utlåning. Billins tror jag blir kvar. Och Birger är en egen produkt som kommer växa ännu mera nästa år. En stomme för en 4e line och för BP spelet kommande säsonger.
Resten kan vi släppa. Vi har liksom hamnat utanför slutspel i 3 hela år. Nu behöver vi rensa ur. Även bryta vissa kontrakt.

Jag har gjort ett fullt realistiskt lag till nästa säsong.
Målvakter:
Samuel Ersson (Jonas Johansson)

Bryt med Andrén som inte alls hittat rätt hos oss. Håller fortfarande tummarna för att Ersson kan stanna 1 säsong till annars lär vi in med en erkänt vass första målis.
Försök locka hem Jonas Johansson som inte får speciellt många matcher i NHL som en bra andre keeper.

Backar:
Simon Bertilsson - Chad Billins
Tim Heed - Carl-Johan Lerby
John Nyberg - Marcus Björk
Pontus Nässén
(Tom Hedberg)

Släpp Andersén som jag tycker gjort sitt hos oss. Ingman lär inte bli kvar. Är väl klar för DIF? Sen tycker jag man borde bryta kontraktet med antingen Björk eller Berglund. Går förmodligen inte att bryta med bägge så jag väljer att satsa på den mer spelskickliga Björk och byta ut Berglund mot en bättre spelande back. En klassisk skit värvning av Sundlöv. Helt onödig. Sen tycker jag man borde låna ut Tom Hedberg 1 säsong i allsvenskan. Jag tycker inte han håller Shl nivå. Kör en junis som 8e back.

Forwards:
Här kommer det hända grejer. Dessa blir inte kvar tror jag, Sallinen, Palve, Descheneau, Harper, Persson, Asklöf, Ljungkratz. Bryt kontrakten med Mannberg, Alcén och Molin. Tror inte Peter och teamet bryter med Nicke även fast jag inte hade haft nått emot det. Men först när vi gör dessa åtgärder kommer vi kunna se en radikal skillnad.
Försök göra allt för att få in Clarken igen. Den vassaste målskytten vi haft under 2010 talet tycker jag.
Sen hoppas jag vi släpper alla dyra kontrakt samt bryter kontrakt. Och satsar på vassare 2a line spelare. Ljungh är en bra 2e center och Little är en av shls bästa yttrar. Man hoppas ju på att LHC åker ut.
Olesen redan klar. Försök även ta in Måns Lindbäck från SSK. Kan bli vass på sikt då han är en frejdig/avig spelare med fart och fläkt.

Anton Rödin - Greg Scott - Kevin Clark
Patrik Berglund - Markus Ljungh - Broc Little
Nicklas Danielsson - Linus Ölund - Nick Olesen
Oskar Kvist - Adam Pettersson - Måns Lindbäck
(Noel Gunler/Oscar Birgersson)

Vad tycks om mina tankar?
+5
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
pettisbif2.0: Tror tyvärr det inte kommer gå att bryta så många kontrakt som du och nog samtliga vill. Molin och Berglund kommer nog inte prioriteras heller om vi lyckas blir av med några.

Simon Bertilsson, Chad Billins, Heed, Lerby är nog en får hoppfull backsida. Heed kommer absolut välja SAIK om det blir aktuellt, Lerby kommer nog gå till Malmö. Tycker man ska sikta på Lucas Carlsson i Chicago eller Kinnvall OM HV skulle åka ur.

Osäker om man ens vill ha Ljungh, hur mycket skulle han kosta? Hans prestationer på senare tid är sådär. Clark känns inte alls som en spelare för PA, sägs att han inte var någon lagspelare. Lindbäck känns inte som en spelare för fjärde, inte där han skulle göra någon skillnad. Gunler måste få en roll nästa år, finns ändå potential där.

Nej, räkna in Molin etc och stryk någon dyr värvning och ersätt med Lööke istället så har du något mer troligt 👍🏻
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pettisbif2.0: mina tankar är att många av de spelarna är bra spelare men det finns ett men många börjar bli till åren. Det blir ingen stomme att bygga över tid på.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pettisbif2.0: Missförstå mig rätt nu. Uppskattar att se dina laguppställningar och tankar kring spännande spelare att ta in, men detta lag är med största sannolik totalt orealistisk, tyvärr.
Du vill alltså bryta 5 kontrakt: Andrén, Björk, Mannberg, Alcén, Molin, där åtminstone 3 av 5 inte har under 120k/mån.
Därefter värva: Johansson, Clark, Ljungh, Little. Där Little först och främst är lika trogen LHC som Scott är Brynäs och där 3 av 4 inte kliver under 180k/mån.
Detta efter en TOTAL katastrof corona-säsong där vi går back X-antal miljoner kronor!
Ledsen att låta bitter och pessimistisk men denna laguppställning finns inte på världskartan!
+18
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pettisbif2.0: Tror inte Rbk förlänger med Oli Palola. Där har ni kanske en spelare för andra linan.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pettisbif2.0: Du har ju bra tankar men känns ju tyvärr orealistiskt att bryta kontrakt. Om vi klarar oss kvar så tror jag inte ekonomin tillåter att 3 kontrakt bryts (Alcén, Mannberg och Molin) för att sedan ha råd att avlöna Ljungh,Little och Clarke.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pettisbif2.0: Fina idéer men det blir lite av meningslöst spekulerande likt ett managerspel.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pettisbif2.0:

Att vi fortsatt kommer vara ett bottenlag. Sedan tror jag inte det kommer gå att bryta så passa många kontrakt. Vi har redan backat bra mycket pengar.
+1
Kommentera