Brynäs IF

714306 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2175748

Sv: A propósito de nada
För att åter komma upp i ett eget kapital för att kunna klara diverse elitlicenser i olika serier. Då bör vi ju gå minst 10 mkr plus nästa säsong. Säg att vi hamnar i allsvenskan. I så fall behöver utgifterna till nästa säsong minskas med 50-75 mkr.

Hur kan man komma fram till det?

Om "nollpunkten" den här säsongen var -40 mkr.
Vi behöver då förbättra resultatet med 50 mkr, för att gå med 10 mkr plus. Säg att vi i allsvenskan då kan få 10 mkr i publikintäkter nästa säsong (med lite mindre hårda restriktioner). Men samtidigt tappar vi 40 mkr i tv-pengar. Som ersätts med 4+12 mkr i tv-pengar plus "fallskärm". Det är minskade inkomster på 24 mkr. Och om vi tappar ytterligare 10 mkr på att sponsorer med mera lämnar och betalar in lägre sponsring. Då är det 75 mkr av utgifterna som behöver kapas.

Om vi i stället utgår från de -20 mkr. Med liknande tankegångar blir det då troligen 50 mkr som behöver kapas bort, av utgifterna.

Den största posten är ju i spelarbudgeten för herrlaget.
Säg att den varit 45 mkr den här säsongen. Då kommer troligen 30 mkr behöva kapas bort där. Så en spelarbudget på 15 mkr är nog det högsta vi kan hoppas på i allsvenskan. Men om det blir 75 mkr som behöver kapas bort. Då blir spelarbudgeten troligen högst 10 mkr. Var de ska hitta resterande 20-40 mkr i utgifter, som kan tas bort, det har jag ingen aning om.

Så i allsvenskan gäller det nog främst att hitta billiga tränare och spelare. Och en extremt billig sportchef. Kanske en halvt ideellt arbetande sportchef?

Det blir ingen lätt uppgift att klara ekonomin i allsvenskan.
Många miljoner i utgifter som måste bort, för att det inte ska sluta i konkurs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Enaranger: Förra årets suveräna serievinnare i allsvenskan Björklöven hade en budget på knappt 14 miljoner och gjorde ändå en vinst på drygt 2 miljoner. Brynäs behöver alltså 12-13 miljoner för en seriös satsning på att bli ett topplag i HA. Jag tvivlar inte på att Brynäs skulle vara ett topplag i HA över tid. Kunde vara kul som omväxling att vinna mer än man förlorar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Enaranger: Bara ta de pinnar som behövs då helt enkelt så slipper vi räkna på skiten.
Kommentera