Brynäs IF

714263 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2176975

Sv: A propósito de nada
mk: Undrar hur detta kommer lösas. Åker vi ned ryker väl båda falangerna. Men blir vi kvar, vad händer då? Kan knappast gå in i en ny säsong med en stor spricka mellan de bärande spelarna och tränarstaben. Jag skulle nog föredra att byta tränatstab redan nu, även om det är dyrt. Kan ge ny energi och få fart på pp.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Wesel:
Det här med falanger är överdrivet nu jämfört med tex 2008. Tyvärr blev det bara en kortsiktigt positiv effekt av den sammandrabbningen och den ebbade ut efter guldet 2012. Sen har engagemanget från medlemmarna varit lägre efter alla omtag, nya rekryteringar på nyckelpositioner och finalplatsen 2017 som skapade en falsk trygghet.
Den här säsongen har råttet blivit mågat. Vi är näst sist... och får kvala oss kvar.
Om man bortser från allt snack och rykten som vandrar runt så är det lätt att konstatera att:
Rekryteringen av Sportdirektör var mindre bra. Hela den processen inkl sparken av tidigare Sportchef var helmärklig och det finns en förväntan på att ansvarsförhållande kring den rekryteringen utreds. Sportdirektör rekryterar nygammal Sportchef. Ett antal tränare får sparken. Sportchef rekryterar ny tränare och ett antal spelare. Och här är vi nu. Kvalspel.
Det finns en kedja av händelser som olika funktioner i Brynäs har medverkat till som leder fram till KVAL 2021.
Vi kan lägga till bristande förtroende mellan olika funktioner i föreningen som lök på laxen.
Ett föreningsmässigt haveri. Det håller inte om man skall konkurrera med tretton andra lag i högsta serien.
Ur detta kaos skall en framtid byggas, oavsett om det finns en SHL-plattform eller en HA-plattform som grund.
Det som just nu är en skillnad mot 2008 är att det finns en möjlighet för medlemmarna att bygga nåt gemensamt tillsammans. Det lyckades vi inte med då eftersom konfrontationsnivån var för hög, av olika anledningar.
Nyckeln... återigen... Valberedningen. Hotet? Passivitet. Lösningen? Visa vägen!

Så falanger... nej.
Bristande lagbygge i föreningen. Ja.
Bristande förtroende inom och utom föreningen. Ja.
Den största enskilda bristen? LEDARSKAP!

Svårare än så är det inte. ✅
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Wesel:

Jag hoppas verkligen kontrakten med tränarna är skrivna så att de bryts dag 1 då vi hamnar i allsvenskan. Vi kan ju inte ha tre tränare som var och en kommer kosta mer än dyraste spelaren. Det kommer vara ett enormt resursslöseri. Och göra att laget i allsvenskan blir ännu sämre.

En huvudtränare plus en assisterande får räcka för allsvenskan. Bättre att lägga pengar på en spelare i stället för en andra assisterande. Det får bli en Lars-Tommy duo. Ena tränaren ansvarar för offensiven och den andra defensiven. Helheten får de lösa tillsammans. Ju färre kockar, desto bättre soppa ... för att vända på ett talesätt.

De spelare man verkligen vill behålla till allsvenskan, och som man vet håller för SHL. De får väl helt enkelt lockas med ett färdigt och påskrivet SHL-kontrakt till säsongen efter. Så ger det samtidigt extra motivation i allsvenskan. Så att de vet exakt vad de har att vinna om det skulle gå riktigt bra i allsvenskan.
Kommentera