Brynäs IF

714977 inlägg · 7953 ämnen

Följande fel har inträffat:

Inlägget finns inte

Forum

2704418 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Hade varit intressant att höra initierade åsikter om en sån här kille, tror du eller Lemp länkat honom förut.

En som jag har varit inne lite på förut är Axel Holmström. Tycker han har ryckt upp sig efter några skadedrabbade år i Sverige, men skridskoåkningen ligger honom i fatet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
IronKrook: Jett Woo hade jag på min lista också. Han är visserligen bara 23 år, så det är möjligt att han inte är villig att ge upp där borta ännu. Någon NHL-spelare lär han dock aldrig bli.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Alltså nu är inte jag någon expert men lite så här ser jag det och det här vill jag se.

Jag vill att vi lägger mycket krut på en bra center. Gärna offensivt lagd, någon som kan boosta förstakedjan ännu mer. Utöver det så vill jag att vi börjar se Rödin som mer av en defensiv pjäs än en offensiv, och kanske flyttar ner honom. Jag vill, och tror att vi kommer ha tre stycken producerande kedjor och till sist en stabil fjärdekedja med defensiv tyngd.
Sen behöver vi balansera kedjorna bra, minst en spelare i varje kedja vill jag gärna se ha en fysisk och defensiv tyngd. Silfverberg t.ex är en spelare som kan ha det fokuset bl.a. Larsson också.

Jag tror att Indrasis behöver ha en sån spelare med sig, Kelleher också OM han nu stannar, men ju mer jag tänker på det ju svårare känns det.

Sen beror ju allt på pengar också, har man mer pengar och sätter bra värvningar så kan man flytta ner spelare.

T.ex en fjärdekedja med Rödin - Ölund - Scott låter fantastiskt bra, sen om det är realistiskt eller inte kan jag inte svara på
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bob: Tror det bästa skulle vara att få in en åkstark tvåvägscenter. Brynäs har några fantastiska ytterforwards, men det går inte längre snabbt för skickliga spelare som Silfverberg och Indrasis. Ju mer spets en tvåvägscenter har, ju bättre är det ju, men jag ser en risk att laget blir för temposvagt om man inte får in tempostarka spelare nu.

Det är mycket möjligt att O'Neill har den motorn även på ålderns höst, men annars hade jag och flera andra väldigt gärna sett Karlström som också hade blivit en stommespelare i många år framöver. Jag tror inte att det vore smart att ta in en långsam superskicklig center som typ Ruohomaa, tror inte det är vad spelare som Lindblom, Silfverberg, Indrasis etc behöver runt sig.

Jesper Jensen och Clark som gjorde succé med Lindblom var ju inte direkt spelgenier. Jensen var en skicklig passningsspelare men ändå mer av en skridskoskicklig center än ett långsamt spelgeni.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Ingen dum tanke, bara det är en jävligt stabil pjäs i 5v5 så är jag nöjd. Men baserar det lite på Alcéns reaktion i intervjun med Ros och Abris när han fick frågan om O’Neil, fick bara en känsla av att han är huvudspåret..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
IronKrook: Bra namn. Thomson uppges dock vara klar för Malmö.

Kanske skulle Marcus Björk också kunna vara ett namn?

Annars tycker jag fortfarande att Laavainen är en spännande spelare. I motsats till Axel Andersson, som också är en väldigt "likeable" right-back, så har han ju storlek. Men vetetusan om man bör ta en så offensivt lagd back nu eller om man ska leta något lite mer defensivt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "På tal om skador och operationer så undrar man ju hur situationen är med Greg Scott. Enligt vissa medier spelade han ju med flertalet jobbiga skador under säsongens slutfas.'

Hade han fler skador än en bruten stortå? Det har jag inte hört. Vad var det?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bob: Måste vi verkligen ha en ruskigt bra förstecenter? Larsson är väl en bra förstecenter med SHL-mått mätt? Klart vi ska ha en 1-2 center men behöver inte vara någon superstar. Dessa spelare blir ofta övervärderade också. Ser hellre att vi lägger mer pengar på djup i laget om vi måste välja. Säkra upp Ölund och Vesel med.

Är trött på att ha en Max två kedjor som fungerar. Det är främst det tänket som gjorde att vi åkte ur SHL
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Aaaa: hmmm visst skulle han kanske kunna växa in i det men önskar ändå ett alternativ som inte känns så potentiellt valpigt från start med tanke på det läge vi är i..

Tror lite tvärtom med fördelningen att man lastar på en förstecenter men sen letar några riktigt billiga gems för att ersätta Tärnström och Nordh och nöjer sig så på fw-fronten, för att istället ha så hög kvalitet som möjligt på de 7 backar man väljer att gå in med. Mv, backar, centrar är ändå balken i det hela, tänker jag.. Känns också som att SHL har blivit en ganska baktung liga med åren och att man gärna vill kunna matcha de andra lagens starka backsidor
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Har scannat av AHL-marknaden för högerfattade backar med lite yngre profil (kring 25 år), hyggliga stats (plusstatistik samt en del poäng) och hyfsat med kilon. Hittade fem stycken i 23-25 årsåldern plus en 28-åring. Alla med utgående kontrakt, tvåvägs- eller enskilda AHL-kontrakt.

En svensk som varit borta från Sverige ett tag men ändå är ung, är Simon Johansson. Bra +- stats i bottenlaget Iowa Wild, tvåvägsspelare, bakgrund i Dif, kanske dags att åka hem till Sverige?

Vidare filtrerade jag fram AHL-prospekt i tuffe Cole Clayton, Chase Priskie, Reilly Walsh, finske Lassi Thomson och Jett Woo med relativt goda stats och storlek.

www.eliteprospects.com/player/289775/simon-johansson

www.eliteprospects.com/player/282470/cole-clayton

www.eliteprospects.com/player/177666/chase-priskie

www.eliteprospects.com/player/300597/reilly-walsh

www.eliteprospects.com/player/372919/lassi-thomson

www.eliteprospects.com/player/281813/jett-woo
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Ja, om Rubins är långtidsskadad så går han naturligtvis bort. När jag såg Lettlands matcher i VM ifjol var det ganska tydligt att Rubins och framförallt Jaks höll högre klass än Cukste. Modos sportchef verkar ha gott om självförtroende, de valde att inte förlänga Rubins och Brickley, han tror nog sig kunna hitta lika bra spelare till billigare pris. Återstår att se om det lyckas.

På tal om skador och operationer så undrar man ju hur situationen är med Greg Scott. Enligt vissa medier spelade han ju med flertalet jobbiga skador under säsongens slutfas.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rensat
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huss888: Precis :) Men man får nog se det som ett rykte tills att det är officiellt eller tills t.ex Svensson bekräftar det. Vet inte hur säker källa detta är
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: Det är VIKfancentral som skriver att det är klart med Vesel i Brynäs.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bob: jag skulle tycka att Larsen skulle funka bra som sjunde spelar enkelt ok skridskoåkning fysisk så han som 7nde och gå in vid kris som 6te back tror jag inte är hela världen sen kan de bli så att dom gör om de men tror också att dom inte vill spendera mer än pengar på backarna heller utan efter djoos så vill dom lägga det som är kvar på forwardssidan och den andra målvakten så tror den parametern också gör att Larsen blir 7nde back
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Aaaa: Hoppas du har fel, det är på tok för svagt att gå in med Larsen som sjunde vill jag ändå mena. Han måste lånas ut, såvida han inte är åttonde men där vill ju Alcén ha en junior.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Rubins vettetusan om han är så mycket bättre än Cukste egentligen. Modoiterna var inte varit helt nöjda med honom.
Såg dessutom att han tackat nej till VM pga en operation, vet inte hur allvarlig den är dock.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: sikura skulle jag på ren magkänsla säga spelar kvar i Skellefteå eller spelar i Schweiz, rubins hade jag hoppats på också men tror ceda är istället för han. Då jag tror cukste också blir kvar. Inte glömma han vann tjeckiska ligan året innan och spela Lettlands landslag som kom trea och då gå till HA som är ett steg ner från tjeckiska ligan så tror han har haft samma typ av kontrakt som indrasis att han var garanterad kontrakt vid uppflytt så tror backsidan om djoos är klar är klar nu med dom 6 plus Larsen och en junior back
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Hur mycket vikt ska man lägga vid Rightare och Leftare?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mk: Jadu, logiken ligger väl i att man erbjuder en lön som representerar rollen. Vet inte vilken roll Carlsson är tänkt att ha i Modo, men får intrycket av att det är högre upp än i fjärdekedjan.

Kollade runt lite på EP och här är några spelare som jag tycker är intressanta.

Regenda har en bakgrund i Sverige och en storlek som vore intressant att få in. Silfverberg borde kunna ge referens där.

Rubins är en rörligare version av Cukste. Dessutom en bakgrund i Sverige och inkörd i SHL.

Koivula var en ganska stor talang i ung ålder. Robust i närkamperna.

Jenik ryktades vara på väg till Europa under den gångna säsongen. Brynäs kan ta honom och Söderström i en dubbeldeal.

Sikura är nog dyr nu. Kanske inte får plats i Skellefteå, men blev verkligen bättre och bättre där efter en svag inledning. Bra på skridskorna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
VART har ni fått info om att Vesel fått kontrakt?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Enligt modologik så tackade Alcén nej till Carlsson alltså.
Iom att det var ett lågt bud...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Mer troligt att tanken med Carlsson var att använda honom som ytter i fjärde och som center vid skador. Han verkar ju ha fått ett riktigt skambud av Brynäs.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Måste säga att det märks att vi har en ny styrelse nu när dom fått lite tid , dom tar mycket bra beslut som får en att känna sig lugn.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Så jävla bra med Vesel , vilket jävla intressant lag vi kommer få på pappret . Carlson var nog vårat andra alternativ efter Vesel .
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee:

Skulle tro att Brynäs valde Vesel framför Måns Carlsson vilket är rätt vettigt med tanke på att Vesel är en mycket bättre center än Carlsson.

Hade dock kunnat tänka mig Carlsson med. En bra fjärdecenter i SHL. Men högre upp en så ska han inte spela.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Är det officiellt?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gillar förlängningen av Vesel, perfekt att ha som center i en tredje eller fjärde.
Även som vikariat högre upp i hierarkin vid ev skador/sjukdomar.
Vid frågan till motståndarna om vilken spelare som var jobbigaste att möta fick Vesel flera röster av de få som tillfrågades.
Tror starkt på att ha en viss kontinuitet i laget och jag vet även vikten av att ha "bra" killar i ett omklädningsrum.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Nytt för iår, aktiv sittplats!
Blir intressant att se vilket lyft det kommer ge arenaupplevelsen.
Även spännande att se vår ståplats ta ytterligare ett kliv framåt, all eloge till folket som lett till den positiva utvecklingen!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
IronKrook: Ja, det är ju såklart rimliga invändningar.

Enligt min kalkyl har Brynäs 9 givna PP-spelare om Djoos blir klar. Det är Djoos, Charles, Kinnvall, Kopacka, Rödin, Indrasis, Larsson, Lindblom och Silfverberg.

Det innebär att förstacentern tar den "sista" PP-platsen. Då är spelare som Scott, Vesel och Ölund utanför uppställningarna. Även Kelleher, om han mot förmodan blir kvar.

Visst kanske man kan "överleva" med att ha 11 givna PP-spelare, eftersom någon alltid är borta, men det ger också en fingervisning om varför det kan bli problematiskt att förlänga Kelleher. Det kanske helt enkelt vore bättre med en annan spelartyp på den platsen, och då någon som inte måste spela PP.

Det är också lite svårt att få in den högerfattade PP-backen som Gällstedt helt öppet efterlyste bara häromveckan, men det kanske bara var tanken innan man fick napp på Charles (inte högerfattad, men ändå en typ som absolut måste spela PP.

Samtidigt har backsidan bara en rightare nu och det tror jag i grund och botten inte att man är jättenöjda med.

Ett annat alternativ skulle kunna vara, även om ingenting tyder på att man tänker så, att förstacentern är en tvåvägscenter som inte spelar powerplay men som istället är grym i 5mot5 och boxplay. Det skulle skapa plats för Gällstedts högerfattade PP-back eller en till PP-skicklig ytterforward (som Kelleher eller någon annan).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : tror Söderström kör SHL också ibland nuförtiden.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Fredrik är klart bäst i Tv. Kommer sakna honom
Kommentera

Sv: A propósito de nada
puffe: Jag räknade inte, jag gav mina tankar kring vilka jag tror hade haft mycket stöd av supportrar och sponsorer vid degradering till HA. Det baserar jag på vart man ser mycket engagemang kring föreningarna, inte vilka bortasiffror de har i SHL.

Nog hade Luleå och Modo kunnat ha bra stöd vid degradering också. Modo hade förvisso ganska blygsamma siffror säsongen man gick upp, men efter 7 år är det förståeligt att intresset svalnar. Hade nog varit lika i flera föreningar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ska bli intressant att se trycket på säsongsplåtar idag vid kl 12
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Fredrik är nog den allra bästa i mitt tycke. Väldigt verbalt duktig, analytisk och känns sympatisk.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Knallhatten:
Samma här, vilket min profilbilder kanske skvallrar om.
Timmonen spelade ju i ett eget universum i och för sig när han var här o gästspelade, men det kan man inte riktigt räkna...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axelsson: Älskar Fredrik Söderström! Delar inte alls den uppfattningen. Sättet han pratar om tycker jag är bra och tydligt och inte alls något överlägset med det. Smaken är som baken dock. Jag tycker att han är otroligt bra på att uttrycka sig och går ofta in i detaljer i spelet som är otroligt intressanta. Garanterat en av mina stora favoriter.

Frågan är, tar Joel Lundqvist över Wikegårds roll nu?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
#33: Marko Tuulola, en av mina favoriter. Bra back som alltid levererade.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
puffe: finns väl nån måtta ändå
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Förvisso, men då borde Oskarshamn haft mest borta stöd, eller HV som var riktigt usla borta
Kommentera

Sv: A propósito de nada
puffe: eller att man tycker det är kul att se sitt hemmalag vinna
Kommentera

Sv: A propósito de nada
cog: Vet inte hur du räknar, men som konsumentupplysning då:

Mest publik som bortalag senaste säsongen : 1 Luleå, 2:MoDo

Alla vill alltså se Norrlandslag, troligen eftersom många norrlänningar tvingades flytta söderöverför nån/några generationer sedan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Sant. Jo, de båda drog mycket folk borta i HA vill jag minnas. Osäker på rekord hemma dock.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
cog: Håller med. Får väl addera att Frölunda kan nog också dra en del.
Hur var det för HV och Leksand i HA - fullsatt på bortamatcherna generellt sätt undrar jag?
Publikrekord i serien hemma?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Stödet har verkligen varit otroligt denna säsong. Hoppas det håller i sig även om det blir motgång i högsta ligan!

Förstår att det var en retorisk fråga men svarar ändå, haha.
Tänker att de klubbar som hade kunnat mäta sig, support/sponsor-stöd kombinerat, är Leksand, HV och Färjestad.
Leksand drar, likt Brynäs, mycket folk på bortaplan.
Färjestad, HV och vissa andra hade nog kunnat dra mycket folk.

Men har svårt att se några andra klubbar exempelvis fylla Björklövens bortastå till brädden utan att ens skicka en buss från lagets hemstad.
Vi har ju dessutom FYRA olika geografiskt placerade supporterklubbar.

Brynäs är en jäkligt rolig förening att följa på det viset. Alltid hemma.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Är som sagt inte principiellt mot värvningar av en enskild, äldre spelare som O’Neill. Är emot att truppen riskerar bli för tunn om vi hamnar på 14 forwards 8 backar (som det snackats om i GD-intervjuer med Alcén bl a) och över hälften är 30 plus och där 5 av dessa är bland tilltänkta topp 6 forwards och om sedan några skador uppkommer på hösten.

Tror inte nödvändigtvis att det blir så, men hoppas gärna på några breddförstärkningar också utöver de som diskuterats hittills (Djoos, förstecentern, ytterforward, diverse förlängningar). Blir smått nervös av att läsa laguppställningar med Kasper Larsen som sjunde back, och lillebror Linus Lindblom som 13:e forward. De höll knappt genomsnittlig HA-standard enligt mitt hockeysinne.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Glömmer aldrig Dan Sexton. Mest för att det provocerade skiten ur mig att han spelade med tröjnummer femton.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
IronKrook: Det är klart att O'Neills ålder innebär att han inte är den perfekta värvningen. Samtidigt är det svårt att säga om man vill ha honom eller inte när man inte vet alternativen, om han nu överhuvudtaget är ett alternativ. Det är trots allt uppenbart att han är en bra hockeyspelare som borde tillföra mycket.

Växjö hade en amerikan som hette Dan Sexton för några år sedan, tycker hans CV påminner lite om O'Neills. Man kunde se att han var en klasspelare men det var ju inte så att han dominerade i SHL på ålderns höst.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tror också på att köra med mer inkörda spelare givet vårt prekära läge, men hoppas ändå på O’Neil eftersom Gällstedt lär ha stenkoll på honom. Sen också att efter höjda AHL-löner, fler tillåtna importer i Schweiz, och en mindre värd krona så är kanske O’Neil knappt ett realistiskt namn att spekulera om? Det vore väl om vi erbjöd ett längre kontrakt och gör vi det så litar jag ändå på Gällstedts bedömning. Finns trots allt fräscha 36-plussare där ute..

Edit:
(Svar till Chanzone, råkade visst sudda ut)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ticko : Lennartsson hade inte varit mitt förstaval, tog mest upp honom som ett exempel på hur Brynäs skulle må bra av att tänka utanför ramarna när man letar breddspelare. Olhaver, Vela (tidigare Modo), Fortier och Dmytriw (Västerås) hade jag valt före Lennartsson, även om det är omöjligt för oss att veta hur de skulle ställa sig inför att agera rollspelare i en fjärdekedja.

Alba i Södertälje hade nog varit bäst i den rollen av de allsvenska killarna, men honom gjorde Färjestad klart med för flera månader sedan.

Olhaver var helt värdelös när jag såg honom i Modo för några år sedan, desto mer imponerande i Tingsryd den här säsongen. Tyckte även han var bra i boxplay vilket vore bra en värdefull egenskap från en sån rollspelare eftersom det skulle avlasta de toppspelare som spelar i alla spelformer.

Fortier är en annan typ. Han har en jäkla fart och ett vapen i kontringsspelet. En sån spelare som kan vara ett vapen i matchbilder där man är tillbakatryckta.
Kommentera

2704418 · »