Brynäs IF

705128 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2188430

Sv: A propósito de nada
Brynäsbrynäs: Kan förresten hålla med, rent allmänt, att det är en fråga för svensk hockey. Samtidigt är det inte nödvändigtvis en fråga för svensk hockey. I teorin skulle ett antal klubbar kunna bryta sig ur svenska hockeyförbundet och start en egen liga. Då skulle man få total frihet över vilka bestämmelser som gäller där. Det är något att ha i åtanke om hockeyförbundet skulle sätta sig på tvären gentemot SHL:s förslag på förändringar. SHL är egentligen inte särskilt beroende av hockeyförbundet, däremot är hockeyförbundet beroende av SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: ännu värre, nu vill du ha en piratliga, utanför hockeyförbundet. Hur välförankrad skulle den bli?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag håller till viss del med. I dagsläget är Ishockeyförbundet antagligen mer beroende av SHL än tvärt om. Men det är för att ishockeyförbundet har låtit det bli så genom att vara otroligt passiva genom åren och t.ex. upplåta tv-rättigheterna till SHL.

Men i än så länge så tror jag inte att ishockeyförbundet behöver vara särskilt oroliga. Klubbarna är gudskelov medlemsägda och det här är inget som Campese, Helber, Stenbeck och liknande personer skulle kunna dra igenom hur som helst om det inte finns ett stöd för det i Hockeysverige (fans, profiler osv).
Kommentera