Brynäs IF

715674 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2195142

Sv: A propósito de nada
Peja: jag är rädd att du har rätt, om man lägger till pengarna supportrarna skänkte också.
Många generösa kontrakt av firma dackell/ Sundlöf.

Vad är det k Berglund tycker i gd?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Hank81:
”Många generösa kontrakt av firma dackell/ Sundlöf.”

I vilken utsträckning detta existerar (och behöver existera) är ju svårt att sia om för en oinsatt, men Bif har ju själva erkänt att deras lönenivå/budget är i topp, och vi kan räkna in antal under kontakt och därigenom igenom få en bild av snittlön.
Sen är ju frågan om lönerna var på topp innan Sigalet mf köptes ut, Palve, billins, Harper, Gunler kom in osv osv.

Men om vi leker med att tex Kellman vill till shl, och Bif, iko och Luleå har en plats ledig som 1sta center och erbjuder samma kontrakt.
Luleå är ett lag på övre halvan, iko och Bif på undre. Iko är närmast hans barndomstrakter och han har varit i Bif som har stora intern problem (tack Campese och styrelsen!!!I
Vilken klubb får troligtvis safta på mest för att få honom framöver?
Frågan är då också vad en lön för tex Olesen till Bif kan jämföras med för en etablerad shl-spelare som signar upp för tex Växjö?
Lägg sedan på hur många spelare till resp post som är välscoutad av klubben och som man kan gå vidare med när 1sta valet, 2dra valet osv säger nej? Och när man arbetar på 3dje valet försvinner 4de, 5de, 6de valet från marknaden - ska man då lämna 3dje valet för att söka en sämre scoutad då den blir för dyr eller buda på för att känna sig säker på valet och ta kostnaden?

Det är inte konstigt att man jagar att få hem f.d. BIFare och chansvärvar potentialspelare. Potentialspelare behöver nog i större utsträckning spelarutvecklare runt sig är min gissning.
Och spelare som Berra, Rödin och scott osv vill ha lön efter sitt värde - som alla andra.

Får vi då verkligen vad vi behöver och betalar för?

Det korta svaret: Nej!

Räddning: billiga junisar som levererar som etablerade shl-proffs.
Är det hållbar satsning som strategi?
Nej, dels för att konstant ha 3-4 järnkrokar att fylla på med är orimligt att förutsätta då det inte ens på Sverigenivå kan garanteras att dessa kommer fram per år.
Och när de väl kommer fram behöver de över Atlanten medan de är i ”utvecklingsbar” ålder, för att dels anpassa sig till spelet där och dels höja nivån på ”utmaningen” genom spelarkvaliteten runt laget och hos motståndarna.
Som verksamhet är juniorlagen dock en nödvändig, men inte som långsiktig strategi.

Titta på lag som etablerat sig bakifrån och upp hur de värvade under 2020 inför 20/21.
Rögle: i år värvade de en från HA -Adam tambellini med AHL-erfarenhet.
Örebro: inte någon från HA

Jag tror inte man kan köpa sig ett guld från ett år från ett annat, men man måste köpa kvaltetet på spelarna och klättra i tabellen, sen tidigt på slutet av säsongen från hög position säkra upp nya spelare och släppa de dyra som inte levererat tillfredställande. När man sedan har spetsstommen på plats ett år från ett annat och ersätter den spets man tappat komplettera med utvecklingsbara potentialspelare från tex HA - då har man en strategi och troligen ett framtidskoncept som kan hålla oss i toppen och betalar för det vi får. Troligtvis skulle också intresset för oss som idrottsgymnasium öka en liten smula också som ett plus i kanten.

En tanke bara!
Kommentera