Brynäs IF

713059 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2197390

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Eklind är ju ett spännande råämne. Det är inget fel på honom. Det är Brynäs det är fel på. Idealiskt sett har du ungefär den här ordningen vid värvningar:

1) Man sätter ett spelsätt och vet vilka spelartyper som man vill ha i det.
2) Genom rad scouting identifierar man flertalet alternativ till varje roll i laget
3) Genom en djupanalys av nuvarande trupp identifierar man vad som måste adderas till laget (ersätta spelare som är för dåliga, eller ersätta bra spelare som man tappar ofrivilligt)
4) Man värvar utifrån sin färdiga lista och sitt behov i truppen

Då skapar du goda förutsättningar för nyförvärvet att lyckas i laget.

I motsats till Brynäs som inte har ett satt system, som därför inte kan veta exakt vilka roller som behövs förstärkas (man måste ju veta vilka roller som finns i systemet först, och systemet är inte satt), och som inte ens har kvar tränarna som kände Eklind väl.

Lite som Zetterberg. Han är en medioker allsvensk spelare som dock är grym i powerplay. Om han får en viss roll. Vad gjorde Brynäs? Värvade honom och matchade honom inte en sekund på sin naturlig roll i powerplay.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Gaska upp dig Peja och ha lite förtroende för våra "initierade yrkesmän"

Citerar Huge och byter ut Sallinens namn mot Eklinds:

"De inofficiella sportchefer som har värvat Eklind skulle knappast ha gjort det om man inte varit säkra på att han skulle passa bra i den nye tränarens tänk"

Glad valborg alla strutsar och dysterkvistar!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Håller fullständigt med det du skriver om processen. Den ska vara en självklarhet. Men tyvärr så verkar Brynäs ha från gått det mest elementära nu de senaste säsongerna sen Bulan.
Ta bara sån sak som när Palushaj lämnade och Brynäs tog in Emil F i stället.
Tyckte så synd om Emil att behöva bokstavligen säga förlåt för att han blev värvad. Hur tänkte Brynäs där med den värvningen just då!?
Förra säsongen när det skulle förstärkas. Så tog man in 2 spelare från V-rås som hade samma fart på skridskorna som Brynäs äldsta i veteranlaget.
Ursäkta mig Huge. Men ge mig en okunnig soffcoach en fax, en miniräknare och en iPad, så skulle jag och det lovar jag kunna scouta prisvärda, duktiga, rappa och sugna spelar. Och det skulle många andra kunniga skribenter här inne också kunna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: fick höra direkt när Zetterberg presenterades att Magnus inte ville att man skulle värva honom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Eklind är nog värvad när vi hade tränarna och Sundlöv kvar
Kommentera