Brynäs IF

712978 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2198451

Sv: A propósito de nada
Vad tror vi om denna laguppställning?

Ersson / Andren

Bertilsson - Djoos, Skulle Djoos komma känns detta par givet.

Björk - Billins, Ser väldigt gärna en förlängning med Billins, har dessutom spelat ihop sig med Björk.

Berglund - Hedberg, Tycker detta par blev bättre o bättre i kvalserien, något att bygga på.
7e, Viktor Persson (om han är kvar?)

Molin - Scott - Rödin, Behöver nog inte säga så mycket egentligen.

Gunler - Palve - Bulan, Vill gärna ha kvar Palve, den finessen är de ingen som har i SHL, bredvid sig 2st med bra bössor. Sämre line defensivt dock, kanske en säkerhetsrisk?

Eklind - Sallinen - Olesen, En Sallinen i rätt omgivning producerar både fram o bak, Varför inte testa med de nya grabbarna? (Om nu Olesen kommer).

Pettersson - Ölund - Birgersson, Brunkar line som bara ska få ner puck i offensiv zon och låsa fast den. Även boxplay killar.
Extra - Kvist, Ljungkrantz

Säkerligen en omöjlighet, men jag hade velat bryta kontrakt med:
Danielsson, han blir inte yngre och har svårt att tro att han kommer fortsätta producera poäng om han inte får lira i 1a line.
Alcén, Dyr och inte tillräckligt bra. Säkerligen en bra kille i omklädningsrum och i båset, men de räcker inte när vi har hungriga unga killar på gång.
Mannberg, Producerar för lite, finns yngre killar som är betydligt billigare och som faktiskt har utvecklingspotential.
Nyberg, Dyr och alldeles för ojämn? Känns som en säkerhetsrisk varje gång han är på isen.


Vad tror ni, är det någorlunda realistiskt?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
bifsydväst:
” Molin - Scott - Rödin”
Rödin o scott gjorde ok med poäng utifrån antal matcher spelade, men spelet har blivit oroande sämre även för dem. Oavsett om det beror på skador eller inte är det lite av en chansning att ha dem som 1ste linespets utan uppbackning.
Molin har INTE visat sig lämpad för 2dra under serien, varför då räkna honom i första? Han fick en topp i slutspelet (troligen pga förtroendet från det han hade före - han ville ta chansen helt enkelt) men även här sjönk hans insats en aning match för match ffa 4de och 5de.

” Gunler - Palve - Bulan”
Gunler har inte visat något för att gå i 2dra mer än lite näsa för mål. Varför ska laget dimensioneras med honom i andra?
Palve kan göra det där lilla extra på EGEN HAND och har näsa för målet, men tycker inte han är den 2dracenter vi behöver då jag önskar få någon som kan det snabba klapp-klapp-spelet bättre. Varken gunler eller bulan är några bra passningsläggare till honom heller så han kommer att köra enmansshower i denna lina.
Bulan håller för andralinan men jag tycker inte han har klapp-klappet i sig och ser långsam ut över isen, emellan åt slö.

”Eklind - Sallinen - Olesen”
En som gick primärt i 3djelinan i HA ska nu klara detsamma i shl direkt (för någon upplärningssträcka har vi inte råd med.) Jag är emot värvningen just i år då det inte finns något som säger att han blir bättre än kvist (eller om man valt Birgersson kvar istället för denna värvning.)
Sallinen är en ok 3dje center men åldern talar emot ett explosivt spel (håller farten utan att hämma de andra två i anfallet?)
Olesen - tror mer på honom än Mora-killen och borde kunna funka i en 3dje. Men vi behöver spets så jag hoppas ffa nej.

”Pettersson - Ölund - Birgersson”
Pettersson funkar här. Han var felvärvad redan ifjol och nu är han ändå här.
Ölund borde ha överkapacitet men tycker att han har mer att visa i passningsspelet framförallt. Utifrån hur det lät då han kom hem och ville tillbaka så är jag riktigt missnöjd på vad han levererat.
Varför förlänga med Birgersson om vi värvat Eklind och ev olesen? - jag skiter i att han är utvecklingsbar i år, vi behöver spetsen i toppen och det måste bli på hans bekostnad i truppen. Vi har kvist också.

Danielsson har fortfarande spelet i sig och borde få rum i truppen. Dock dumpspel passar inte honom (med flera) då syftet är att komma bakom motståndarbackarna vilket kräver snabba rör för att få fördelen.

Alcen, mannberg ser jag utanför - det är ett måste oavsett värvning/upplockade junis om vi ska avancera uppåt i placeringarna.

Sen får de äldre skit här inne för att ha sega fötter (och deras explosiva pik dalar sedan länge just pga åldern) men inte ser jag några ynglingar som står ut med sådana kvaliteter direkt heller även om de har åldersmässiga förutsättningar.
Så dumppuckar funkar generellt dåligt i detta lag.
Backarna är defensiva, ja, men iom att hela laget faller ner runt eget mål så har de inget spelrum bakom rygg att vända på. Inte säkert en offensiv spelande back klarar av att vända spelet bättre.

Ny-ny-ny
Rödin-scott-Danielsson/bulan
Gunler- Birgersson -bulan/Danielsson/Molin
bulan/Danielsson/Molin - ölund - Pettersson
Kvist

Då har man iaf försökt och inte varit så sårbara vid skador på tex rödin scott och bulan samtidigt. Och förhoppningsvis hade vi då också haft rödin + 1-3 till som spets året där på så nya SC inte behövde ha koll på nytt på typ alla positioner.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bifsydväst: Lite magstarkt att bara utelämna Niklas Danielsson tycker jag... Jag anser, efter hans lönesänkning ifjol, att han ska ha en given plats i truppen. Bra skott, bra inställning, ledaregenskaper...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bifsydväst: Skall vi köra den där uppställningen så blir ju Eklind och Olesen otroligt viktiga, jag hoppas de har det i sig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bifsydväst: Ja bättre än så blir det nog inte, Djoos vore en enorm förstärkning, enorm.
Första och andralinan håller SHLklass, frågetecken för tredje och fjärde dock.
Samma med backparen,
Med Ersson blir målvaktssidan fin också.

Vi har vissa möjligheter att undvika kval med det laget i alla fall.
Kommentera