Brynäs IF

713671 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2198645

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag har svårt att se att man kan spela Berglund och Molin i något annat än en toppkedja. Molin måste få mycket zontid i offensiv zon och det får han rimligtvis med Rödin och Scott. Danielsson kanske kan ta en roll i en tredjekedja, hans spel bygger ju främst på hårt arbete.

Jag tror vi får ställa in oss på att vi kommer ha ett sämre lag på papperet nästa säsong. Spelarbudgeten lär minska ordentligt samt att Brynäs måste skära ytterligare kostnader för att nå positivt eget kapital. Nyckeln blir ju att våga spela Gunler, Kvist, Birgersson och Eklind mfl för att få bra utveckling på den typen av billiga spelare med potential.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zzz: Samtidigt skulle man kunna se ett scenario där Molin placeras långt ner i kedjehierarkin men har en nyckelroll i powerplay, samma sak med Danielsson, men hans långsamhet har gjort honom till en säkerhetsrisk i PP i och med att han är så känslig för spelvändningar. Lite därför som jag undrar om det inte vore bäst för alla inblandade om han gjorde som Tony Mårtensson i LHC, dvs bryter kontraktet och går till Almtuna där han kan briljera i PP. Tycker det är tveksamt om Danielsson och Molin håller SHL-klass i 5mot5, så de ska definitivt ha nyckelroller där, eller lämna.

Sammantaget blir Brynäs ytterforwardsuppsättning väldigt långsam om Molin, Berglund, Danielsson och Alcén blir kvar i truppen. Om alla spelar på 4 kedjor betyder det att 4 av 8 ytterforwards är långsamma, det känns verkligen som ett fiaskorecept i en tempostark liga som SHL har blivit. Antar att Molin inte kommer spela center igen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zzz: Det är små marginaler... Ponera att:

- Ledarskapet hos den nye tränaren matchar perfekt med gruppen.
- Eklind visar sig vara en rollspelare av rang
- Utväxlingen på Olesen blir maximal
- Ersson blir kvar...

Med extrem underdogstämpel kan det bära långt... Kunde vi 2017 så varför inte...?
Kommentera