Brynäs IF

713936 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2198657

Sv: A propósito de nada
Zzz: Samtidigt skulle man kunna se ett scenario där Molin placeras långt ner i kedjehierarkin men har en nyckelroll i powerplay, samma sak med Danielsson, men hans långsamhet har gjort honom till en säkerhetsrisk i PP i och med att han är så känslig för spelvändningar. Lite därför som jag undrar om det inte vore bäst för alla inblandade om han gjorde som Tony Mårtensson i LHC, dvs bryter kontraktet och går till Almtuna där han kan briljera i PP. Tycker det är tveksamt om Danielsson och Molin håller SHL-klass i 5mot5, så de ska definitivt ha nyckelroller där, eller lämna.

Sammantaget blir Brynäs ytterforwardsuppsättning väldigt långsam om Molin, Berglund, Danielsson och Alcén blir kvar i truppen. Om alla spelar på 4 kedjor betyder det att 4 av 8 ytterforwards är långsamma, det känns verkligen som ett fiaskorecept i en tempostark liga som SHL har blivit. Antar att Molin inte kommer spela center igen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Fast jag tycker Molin blev sämre och sämre ju längre ner i hierarkin han placerades. Med ett mer balanserat styrspel så borde han väl kunna klara av en offensiv roll även i 5-5?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Borde inte Gunler få plats i toppkedjorna han har ett bra målskytte vilket är ovanligt i Brynäs.
Killen är 20 år och med en bra tränare så borde han kunna utveckla övriga delar i sitt spel.
Han borde kunna bli en tredjelänk till Rödin och Scott tycker han känns mer spännande än Molin och Danielsson att ha i den kedjan.
Att låta Gunler spela med brunkare som inte kommer att sätta upp honom i några lägen och få spela försvarsspel känns som ett slöseri på talang.
Rödin och Scott kommer inte att bli bättre med Molin,Danielsson eller exempelvis Pettersson bredvid sig de har fått sina chanser.
Möjligtvis den nye killen Olesen skulle passa bra bredvid dem med lite tur han gjorde trots allt tre mål på fyra matcher i Oskarshamn förra säsongen i Shl.
Det kommer nog vara lättare att utveckla Gunlers spel än övrigas målskytte samt Danielsson och Molins skridskoåkning inför nästa säsong.
Måste så gott det går utnyttja olika spelares starka sidor de tycker jag speciellt gäller yngre och utvecklingsbara spelare är dessa målskyttar ska de inte spela med brunkare och göras om till brunkare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Danielsson är precis som alla andra du nämnde (utom Berglund) Brynäs kille med stort hjärta för föreningen men precis som du beskriver är dessa inte kapabla att lira 5:5 och Danielsson vill gärna ha en nyckelroll i PP där all fokus ska gå till hans avslutningar. Vid en spelvändning är han en säkerhetsrisk i och med sin långsamma skridskoåkning vilket har visat sig i år.
Molin har växt rejält i kvalet då han fått lira med Scott/Rödin och jag ser gärna att dessa tre herrar fortsätter spela ihop även nästa år. Jag tror också att Molin skulle kunna utvecklas ytterligare i spel 5:5.
Alcén får gärna vara med i omklädningsrummet och peppa killarna men hans tid som hockeyspelare är över.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Intressant fakta, Palushaj är ledig. Vet att han är helt fel men en riktig jäkla sniper var han, det kan ingen ta ifrån honom.

hockeynews.se/articles/20046/
Kommentera