Brynäs IF

713200 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2203641

Sv: A propósito de nada
Carlo:

OK, och alla journalister jobbar då på SVT.
Hitta gärna namn på journalister på SVT som har varit partipolitiskt aktiva på "vänsterkanten". Du behöver komma fram med minst två namn för att kontra de två namn jag gav exempel på tidigare.

En seglivad myt att SVT är vänstervridet.
De förslag på omdaning som du (och dagens "konservativa block") har.
Det har ju som slutmål ett SVT som ytterst få kommer titta på. Och där den stora massan ska matas med "tingeltangel-TV" i reklamkanaler.

Jag är glad att SVT fortfarande kommer visa skidskytte (trots allt roligare TV-sport än längdskidåkning).
Så får vi se hur glada reklam-TV vurmarna är efter ett par säsonger med längdskidåkning i Viasat (eller Nent, eller vad namnet för dagen på den samlingen av kanaler är). Eller framförallt hur glada höjdarna inom längdskidåkningen är, när intresset börjat dala.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Enaranger: Onödigt att dra in politik i det här. Jag tror inte det har nåt att göra med sättet som de bevakar Brynäs på. Min poäng är att deras prioriteringar är fel när de prioriterar att ringa upp Brynäs sponsorer för att jaga kommentarer istället före andra nyhetsuppslag. Det finns väldigt mycket annat att rapportera om och granska, istället hakar de bara på mediedrevet kring Brynäs genom att med ljus och lykta leta nya angreppsvinklar.

Jag fattar rent allmänt inte varför det är så svårt för journalister att rapportera objektivt kring den här typen av fall. Hela medierapporteringen utgår från att båda spelarna är skyldiga till alla anklagelser, men det är ju inte fastställt. Ta till exempel argumentationen att Brynässpelarna är dåliga förebilder på grund av den här historien, den argumentationen utgår ju från att de är skyldiga till anklagelserna.

Nu har jag ingen aning om spelarna är skyldiga eller inte, men ett seriöst och vuxet beteende vore ju att invänta rättsinstansernas facit innan man intar en tydlig ställning. Det klarar inte mediekåren av. Om man ska envisas med att inta en position är ju den enda rimliga positionen "oskyldig tills motsatsen bevisas i en domstol", vilket jag tycker man borde kunna kräva inte minst av statligt finansierad media i en demokrati som vilar på just den rättsprincipen i ovan citat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Enaranger: Att journalistkåren är vänster är en lika etablerad sanning som att jorden är rund. Finns oändligt många studier som bekräftar den bilden. Alla som har journalistkompisar kan garanterat bekräfta den uppfattningen. Fina människor men jävlar vad vänster.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Enaranger: Jens Erfon och meteorologen som är MP nu!
Sedan är det inte aktiva utan deras politiska sympatier som jag menar.
Gallup från 2020:
Undersökningen visar att 70,7 procent av de 150 svenska journalisterna som svarade skulle ha röstat på Vänsterpartiet, Socialdemokraterna eller Miljöpartiet om det var riksdagsval när frågan ställdes. Vänsterpartiet fick 32 procents stöd, mer än det dubbla av Miljöpartiets stöd på 14,7 procent. Högeroppositionen samlade endast 10 procent, mindre är än de två liberala mittenpartierna som tillsammans fick 14,6 procent.
Kommentera


Sv: A propósito de nada
Enaranger: Hmm... Antar att det är denna undersökning Carlo far efter. (V+MP får 47% av journalisternas sympatier) Jag vet dock ej relevansen av denna.
Kommentera