Brynäs IF

713094 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2208590

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Byström säger även att Mikko vill spela en fartfylld hockey med mycket puck och vill försvara snabbt för att återerövra pucken.

Passar det spelet Brynäs trupp kan man undra?

Kan bli en ny tränarsparkning i november om man inte förändrar truppen kraftigt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Tror du är inne på ett viktigt spår med det taktiska upplägget och spelartruppen. Rent realistiskt går det nog nästan inte att anlita en bra tränare år 2021 som inte förespråkar en fartfylld hockey. Om man jämför med 10 år sedan spelar ju (nästan) varenda lag i hela serien en fartfylld hockey, 20/21 fanns två tydliga undantag och det var Brynäs & HV71 som båda hade alldeles för stabbiga backsidor. Det är brutalt svårt att hänga med i SHL tempot över 50+ omgångar om du inte har ett tempostarkt lag. Typ Växjö kunde ju anpassa sitt spel för att ta ner Rögles farthockey i finalserien, men över hela säsongen spelade inte Växjö riktigt på det sättet, och det råder ju inga tvivel om att Växjö behärskar SHL-tempot.

Hittills har Brynäs fokuserat mycket på att Mikko vill att alla ska må bra, och det är ju bra att man gör, men det kommer bli tufft om förlusterna radas upp. Och frågan är hur bra spelare kommer må om de petas permanent. Man kommer förmodligen att behöva reducera istiden på spelare som Alcén och Danielsson kraftigt för att ge typ Kvist och Ljungkrantz desto mer istid, om man ska kunna undvika att ha 3 långsamma kedjor bakom första.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Mikko skulle nog behöva slå sig ned framför TVn och kolla 52 omgångar av säsongen 20/21. Sen kan han revidera sitt spelsystem..
Frågan är vilket system som skulle passa ett ganska ålderstiget lag, med långsamma forwards och otekniska backar.
Kan det bli igelkotten 2.0 vi får se??
Kommentera