Brynäs IF

715431 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2214068

Sv: A propósito de nada
Carlo: Engwall är väl inte heller särskilt ny, precis som Hansa har han ju varit anställd av Brynäs under ett antal år. Dessutom har Engwall främst, som jag uppfattat det, en bakgrund som säljare medan Kangas är en erfaren och beprövad chef.

Engwall har nog någon slags koppling till styrelsen, annars hade de aldrig föreslagit honom.

Är det någon som kan sammanfatta vad kandidaterna vill?

Min tolkning är typ..
Engwall och nuvarande styrelse: Vill förändra utifrån konsulternas analys. Det är oklart vad som ska förändras, vad analysen visade och hur man genomförde analysen. Det får vi medlemmar inte veta. Förändringarna som man talar om verkar mest handla om sidoverksamheter och värderingar. Det är även oklart för mig vad som inte fungerar med Brynäs sidoverksamheter och värderingar just nu som gör att man tvingas till dessa förändringar, men det är som sagt oklart vad som ska förändras. Det är även oklart varför styrelsen tror att vi medlemmar ska rösta på dom med förändringar som argument när det som man ska förändra bort ifrån har skett under deras egna styre.

Kangas och nya gänget: Vill fokusera mer på sporten, ha mer öppenhet och involvera medlemmarna mer. Har skrivit ett relativt grundligt åtgärdsprogram/valprogram.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: så här skriver de om Engwall

Sven Engwall, f. 1961, är entreprenör och ägare/VD för Axagon AB, verksamt främst inom fastighetsbranschen.
Han har stor erfarenhet av styrelsearbete inom bland annat Gefle IF och Södra Muren (Branäs/Kungsberget) samt sitter sedan 2016 i styrelsen i MaxFastigheter vilket är börsnoterat på First North-listan och är ett bolag som Sven själv är medgrundare till. Han var under åren 2006-2013 marknads- och försäljningsansvarig i Brynäs IF, 1999- 06 motsvarande i Gefle IF och har även varit produkt-, marknads- och försäljningschef på Leaf och Gevalia under 12 år. Han har en utbildning i ekonomi från Uppsala Universitet och har ett brett och gediget nätverk inom regionens och rikets näringsliv.

Axagon om man kollar på allabolag så är han nog själv i det. Så det är lite skönmålning med VD/ägare.
Men han sitter i styrelsen i börsnoterat bolag och det är stor skillnad att sitta i ett onoterat kontra noterat med regler och krav.
Så jag kan tycka att det är jämnt mellan Kangas och Engwall.
Kommentera