Brynäs IF

713702 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2215211

Sv: A propósito de nada
Retse: Kan ge dig ett annat scenario: Stefan Löfvén handplockar en granne som kommer direkt från gymnasiet och gör honom till chef över regeringskansliet under sin sista dag som statsminister. Hade du sett anledning för den nya regeringen att utreda den tillsättningen eller hade du velat se den nyanställde kvar på sin post med hänvisning till arbetsgivaransvar?

Jag vill nog mena att det är väldigt speciellt och direkt olämpligt för en styrelse att tillsätta en nyckelperson samma dag som de vet att de kan vara på väg att röstas bort. Om denna nyckelperson dessutom är okvalificerad och får ett orimligt långt kontrakt menar jag att den nya styrelsen bör tillsätta en utredning för att undersöka om rekryteringen har gått rätt till, eller om det egentligen handlar om tjänster och gentjänster vänner emellan. Jag säger inte att det är på det ena eller andra sättet, men jag säger att det bör utredas grundligt med tanke på de mycket märkliga omständigheterna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag säger inte emot om det är olämpligt eller inte att anställa Alcén så som det gjordes, men att nu är det uppenbarligen gjort så nu har de ett arbetsgivaransvar gentemot Alcén. Sen kan de utreda internt om de vill hur det gått till men inte yppa något om det utåt. Man hänger inte ut sina anställda offentligt och därför bör de heller inte offentliggöra någon eventuell utredning kring det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Lite komisk jämförelse då Löven utsett Dan Eliasson till generaldirektör för regeringskansliet… Då hade jag hellre sett grannen på den positionen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Stefan Löfvens politiska erfarenheter innan han blev statsminister imponerar inte heller
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Håller helt med
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:

Du tycker det är en värdig behandling av Alcén att offentligt inkompetensförklara honom och få honom att framstå som en komplett odugling? Jag antar att det kommer främja framtida rekryteringar till Brynäs? Jag vet inte hur det är där du jobbar. Men om en kollega blir dåligt/orättvist behandlad. Då står kollegorna bakom den som blir dåligt behandlad. Så jag antar att du hoppas att Alcén varit en synnerligen illa omtyckt lagkamrat. Så att spelartruppen tar det med en klackspark att Alcén görs till offentligt åtlöje.
Kommentera