Brynäs IF

581531 inlägg · 7804 ämnen

Inlägg #2218615

Sv: Tror vi på flera nyförvärv?
Zzz:
Det vi måste ha i åtanke är att vi ligger extremt dåligt till ekonomiskt.

Får jag gissa, så blir det ingen flashig back och inte heller någon ny forward om det visar sig att Bulan lägger av.

Man kör med dom man har just nu. Ev byter ut Mylläri mot någon liknande i samma prisklass. Sen sätter man hoppet på att laget är bättre än vad som visades ifjol.
Kom ihåg att tränaren är 50% av laget. Är han kass är det omöjligt att prestera på topp.

Kan Manner bli en hitt som jag tror han blir. Så kommer vi automatiskt få se ett bättre lag än ifjol.

Vi hade inget dåligt lag ifjol. Och inte heller sämre i år.
Att Bulan ev lämnar gör inte ett dugg. Han drog bara ner oss och passar inte in i SHL spelet. Istället får någon annan chans att visa upp sig. Och göra en "Kvist" från fjolåret fast ännu bättre.

Det är vad jag tror och hoppas.

Bättre att spara pengarna för Brynäs blöder extremt mycket ekonomiskt just nu. Och kommer så göra ett tag till. Vem vet om det blir en Corona 3.0 i höst och samma som ifjol med ingen publik...

Brynäs gör rätt i att inte värva nån flashig. Dessutom är marknaden i stort sett död på säkra spets spelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tror vi på flera nyförvärv?
Pettisbif: Ja visst, mitt svar gällde att Brynäs ev väntade in free agent marknaden i NA. Då hade Billins i så fall varit en säkrare kort för liknande peng.

Men jag tror som du att pengarna inte finns. Därför hade det varit vettigare att ta in en ung med potential som kan utvecklas och överlevrerera på låg lön. Mylläri kan vi nog vara säkra på vad vi får av, varken mer eller mindre.
+1
Kommentera

Sv: Tror vi på flera nyförvärv?
Pettisbif: Tror det är farligt att tänka att tränaren är 50% av laget. Särskilt när laget har en tendens att göra tränare inkompententa över natten så fort de tagit över Brynäs. Roger Melin, Peter Andersson mfl har lyckats på flera andra ställen, men så fort de tog över Brynäs blev de värdelösa och gjorde alla sämre. Någon gång måste man också se sanningen i vitögat och inse att spelartruppen faktiskt kanske inte är bättre än vad de har visat de senaste åren.

Som jag ser på Brynäs lagbyggen de senaste åren har det varit en del av problemet att många verkar tro att spelartruppen är mycket bättre än vad de har visat och att många tror en ny supertränare kan vifta med ett trollspö och höja laget flera klasser. Om man kollar rent objektivt har Brynäs lagbyggen inte varit anpassade för dagens SHL; backarna för ospelckickliga överlag och forwards för långsamma Dessutom levererar inte ungdomsverksamheten som tidigare, vilket man inte bara kan skylla på att "A-lagstränaren inte ger dom chansen", som en del säger. Det spelar ingen roll vem som är tränare om laget inte hänger med i SHL-tempot.
+7
Kommentera