Brynäs IF

705162 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2234049

Sv: A propósito de nada
Appropå Gävles roll inom hockeyn. Vi hade den första svenska hockeyspelaren Monte Afzelius (som möjligen också var sveriges första ”NHL-proffs”) dessutom hade vi då den förste ordföranden i svenska hockeyförbundet som var från Gävle (fast ishockeyn var generellt då en Stockholmssport), första SM-guldet utanför Stockholm - gick till GGIK, vi hade under 12 säsonger 2 eller 3 lag i högsta ligan. Visstja, vi har ju BIF med 13 SM-guld och sveriges längsta svit i högsta ligan - och nu en hel kader med spelare i NHL som ”tyvärr” är för duktiga och etablerade där för att ännu vara aktuella för SHL. Länken nedan är intressant om Gävle som hockeystad. Att tillägga till Bulans citat i den länken är att han på den tiden kommenterade hockeyintresset i Gävle när han tränade BIF ungefär såhär: ”jag tyckte att hockeyintresset i Luleå var jättestort - men det går inte ens att jämföra med intresset i Gävle.”

Svårt att hitta en mer genomsyrande hockeykultur i en stad än som Gävle har. När jag jobbat i Gävle pratar alla hockey på jobbet. När jag jobbar i Stockholm är det 80% fotboll samt någon ”stackars” sympatisk SSK:are som pratar hockey. Enda jag kan jämföra med är Montreal som jag besökt i jobbet en del - där känner man sig hemma.

Ovan är en personlig sammanfattning varför jag inte tror det skulle vara en lysande ide att flytta BIF från Gävle (och istället skapa ett ”Plastbrynäs” i en annan stad). Är man sugen på att flytta BIF till t ex Uppsala kanske man ska börja heja på Almtuna istället… Gräset är alltid grönare på andra sidan.

Sedan är det en annan fråga att få folk att gå på matcher. Tycker dock vi hade en väldigt fin trend 19/20 innan coronan satte p.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Gävle är en grym hockeystad. Det enda som är lite synd med Gavlerinken är läget, hade varit bättre om man fått till ett arenabygge på Alderholmen när man bygge om arenan. Gefle har tappat något oerhört av att gå från Strömvallen till Sätraåsen, Brynäs hade kunna fått ett lyft i motsatt riktning av att flytta in till stan. Men det faller väl kanske in under kategorin "man kan inte få allt". Träningsförutsättningarna lär vara mycket bättre uppe i Sätra.

C-hallen är ju också en historia i sig....
Kommentera