Brynäs IF

705139 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2234426

Sv: A propósito de nada
Guldet är BIF : Tror du missförstår min poäng lite. Problemet är att backarna inte är tillräckligt skickliga för att hantera pressen när motståndarna forecheckar högt. Därmed fastnar man i egna zonen och motståndaren skapar chanser eller tvingar oss att dra på oss utvisningar. Så avsaknaden av backar som är skickliga med pucken försämrar defensiven. Det märks när Berglund, Nyberg och Mylläri är inne och det är oftast dom som sätter sig och laget i dåliga situationer. Det bästa vore en tvåvägsback som kunde hantera pucken men också var duktig i defensiven. Ungefär som Anssi Salmela som bemästrade det mesta och andades kvalité.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Lemp: ” Problemet är att backarna inte är tillräckligt skickliga för att hantera pressen när motståndarna forecheckar högt. Därmed fastnar man i egna zonen och motståndaren skapar chanser”.

Precis så, det behövs inga poängsprutor, bara backar som är bättre med pucken. Hälften av backbesättningen nu är inget vidare i det avseendet, dvs Nyberg, Berglund, Bergman och Mylläri. Och lägg då till att Bertilsson också kan vara rätt trubbig.

Lägg inte pengar på en ersättare till Molin, försök hitta en puckskicklig back istället. Nu sitter man med 8 backar redan så det kan vara rätt fullt där för tillfället. Varför man tog in en spelartyp som Mylläri när man redan hade sju backar kontrakterade förstår jag inte alls.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Tack för klargörandet, ja då förstår jag precis hur du menar.
Kommentera