Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2236295

Sv: Brynäs IF - Färjestad BK 2021-10-09
Stenis: Allt handlar om vilket engagemang som finns för föreningen på medlems-/supporternivå. När fans börjar prata om ”skyldighet”, som du, för att gå på hemmamatcher så vet man att vi har inte har mycket att hämta på elitnivå. Jag tvivlar inte på att Brynäs lirar i AS inom några år. Det är på den nivå Gävles engagemang ligger.

Självklart är det enskilda medlemmars engagemang som på lång sikt avgör hur föreningen till slut lyckas. I dag handlar det om de som är aktiva i laget, vilket är en annan femma.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Färjestad BK 2021-10-09
Mattson:

Pratar du fortfarande pengar från medlemmar, eller hur ”engagerad” man är?

Sedan hur vet du vem som mest engagerad?
Varför är jag mer engagerad i Brynäs om jag tar mina tre barn och särbons med sina två och ser matchen live eller om vi sitter hemma tillsammans i soffan?

Och du är väldigt långt ifrån sanningen om du säger att ”allt handlar om vilket engagemang som finns för föreningen på medlems-/supporternivå”.
Och det gäller även om du pratar sålda matchbiljetter istället för engagemang.
Om du så skulle dubbla publiksnittet, vilket är fysiskt omöjligt i monitor, så ser du att även om detta är en viktig post av nettoomsättningen så är det långt ifrån denna post som avgör.

Du tycks tom tro att det bara är pengar in som har betydelse.
Ta tex att vi låg i shl-toppen på spelarlöner i fjol. Vi kom i botten placeringsmässigt.
Det är inte hållbart att kompensera detta svinn genom att putta in mer pengar utan det handlar väldigt tydligt också om att sänka ”onödiga” kostnader.
Eller hur många sittplatser i arenan tycker du är rimligt att vi ska viga till att finansiera dåliga beslut?
Vad säger att vi blir ett bättre shl-lag bara för att vi ökar omsättningen och kan öka kostnaderna?
Bygger vi ett lag på dyra ”billiga värvningar” som inte höjer lagets nivå från år till år och sedan måste värva in spelare under pågående serie och kicka tränare som en följd så sitter inte ”allt” i engagemanget , för lösningen är inte nödvändigtvis att putta in mer.
Kommentera