Brynäs IF

585780 inlägg · 7814 ämnen

Inlägg #2237077

Sv: A propósito de nada
Axle San: "Återigen, +/- är en helt ointetsägande statistik, det säger ingenting."

Jag vet att många skriver/säger att den saknar betydelse och att det finns mer avancerad statistik. Jag har även läst en del om varför plus/minus kan vara missvisande men jag har inte blivit övertygad.

Det är ju ganska enkelt egentligen det kan ju aldrig vara positivt att ha minus i statistiken hur man än vrider och vänder på det så har man varit inne på fler mål bakåt än framåt.

Många klagade ju på Deschens dåliga försvarsspel och att han bara bidrog framåt när han kom till Brynäs. Han hade minus 20 sin första säsong i klubben. Självklart betyder det något.

I det korta perspektivet kanske man kan kolla på corsi men i slutändan så betyder ändå -20 att man varit inne på 20 mål fler bakåt än framåt.
+7
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Har ingen aning om vad du har läst men det finns en del därute som förklarar varför man inte ska titta på +/-.

Exempelvis:
"Goals are rare, and with any rare statistical event it becomes easy for the sample to be skewed by outliers and not be indicative of the “true-talent level” or population. There are also more confounding variables added with the highly unstable impact that is goaltending performance on both ends while a player is on the ice."

https://hockey-graphs...abolished/

osv.

Corsi har också väldiga brister men det är enorm skillnad i sample size och förlitar sig inget på räddningsprocent. Expected Goals är ännu bättre men där har vi ännu inte fullständiga siffror i SHL. Finns bara för offensiven just nu.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Lyssnade på någon podd där Perra Jonsson va gäst.
Han va ju inte överdrivet positiv till stats så.

"Han sa, att tränare kan ju säga efter 1-6, att enligt statistiken så skulle vi vunnit...
Men snälle du, du förlorade med 1-6, hur ska du kunna vinna då?"

Minns jag helt fel eller sa inte PA det nångång förra året efter storförlust, att enligt statistiken så spelade vi bra.
+2
Kommentera