Brynäs IF

713254 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2239517

Sv: Gameday
Rumpelstiltskin: Är det någon som kan ge en någorlunda analyserad analys av matchen?

Att vissa inte gjorde sin bästa match har jag förstått..

Men det övriga spelet, höll man i det eller?
Var man lika dåliga som i vissa andra matcher? Utspridda?

Tack för analysen på förhand.

Och jävla skit. Hoppades på poäng idag..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Gameday
mk: Det var en jämn match som gick lite i vågor. Domarna blåste sönder matchen men Brynäs (främst offensiva spelare som Palve, Sallinen och Gunler) tog också onödiga utvisningar. Brynäs special teams är bedrövligt, så det gynnade verkligen inte laget.

Det var 2-2 med några minuter kvar. Då hade Genoway ett kanonläge där Luleå-keepern gjorde en bra räddning samtidigt som Sallinen lyckades dra på sig en utvisning i samband med Genoways målchans. Det gjorde att Luleå fick powerplay med några minuter kvar och kunde göra 3-2 efter att Andrén blivit grundlurad lite för enkelt. 4-2 var i tom kasse.

Med mer disciplin i slutet hade Brynäs tagit minst 1 poäng i den här matchen. Det var en jämn match som hade poängfördelning 1/2 (förlängning) som rättvis utdelning snarare än 0/3.

Nu har vi visserligen inte spelat jättemånga matcher så underlaget är fortfarande ganska begränsat, men målvakternas statistik är bedrövlig.

Veini Vehviläinen har 87,67% med 3,68 mål/match.
Viktor Andrén har 85,71% med 3,66 mål/match.

Brynäs har släppt in 44 mål på 11 matcher trots att man har en i grunden försiktigare och mer defensiv spelidé den här säsongen. Det är ett stort underbetyg till både utespelarna och målvakterna.

Brynäs har släppt in flest mål i serien, men snittet på 4 insläppta mål per match är faktiskt inte allra sämst i serien. Timrå har bara spelat 8 matcher och släppt in 34 mål på dessa, vilket innebär 4,25 insläppta mål/match.

Den uppenbara tendensen i tabellen är att Brynäs, Linköping, Timrå och Djurgården är lage nsom kommer slåss om placeringarna 11-14. Oskarshamn har åter igen lyckats få en bra stark tack vare bra lagspel kryddat med några lyckade värvningar.
Kommentera

Sv: Gameday
mk: Bertilsson får MVG, tycker jag
Kommentera