Brynäs IF

714041 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2242743

Sv: A propósito de nada
mk:
Klart du kan bygga laget under pågående säsong. Har någon varit av annan åsikt?

Att sätta någon i frysboxen för att framtvinga att spelaren vill bryta kontraktet ÄR mobbing och kränkande särbehandling! Då har också perspektiv på värdegrunden betydelse.

Tex hade man tagit in Andersen först så Nyberg blir satt i en konkurrenssituation och därefter önskar att bli entledigad för att få mer utveckling i annan klubb är något helt annat. Då har alla ett lika värde och en lika möjlighet.

Sen är det ju utifrån vilket värdegrundsperspektiv och grund man har hur man tolkar situationen. I detta fall med Brynäs som har haft ett (troligen påkostat) värdegrundsarbete nyligen rimmar det dåligt för mig.

Du blandar äpplen och päron här!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Stenis: "Att sätta någon i frysboxen för att framtvinga att spelaren vill bryta kontraktet ÄR mobbing och kränkande särbehandling!"

Jo, men hur vet du att det ligger till på det sättet då?
Att Alcen och Manner konspirerat och medvetet satt Nyberg på läktaren, trots att man är nöjda med vad denne gjort på isen? Låter det sannolikt? Inte mycket...

Manner skulle knappast ha gjort sig av med Nyberg om han varit nöjd med denne jobb, sett till kostnad och förväntningar.
Nyberg själv vill röra på sig, har kontakter och anknytning till LHC som i sin tur är i skriande behov av förstärkning på backsidan.
Vi spar både pengar och får in en stabilare defensiv kraft i Andersén, nån som är bättre runt egen kasse och borde passa bättre in i Manners mer avvaktande grundspel (som det känns).
Det är nog DU som blandar äpplen med päron när du likställer en fullt normal och vettig kontraktsbrytning med mobbing.
Det hade väl isf varit mer mobbing mot både Nyberg och övriga konkurrerande backar ifall man hade tvingat honom kvar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stenis: Nu är ju faktum att alla 8 backarna har fått rejält med chanser under säsongen. Alla har fått chansen att spela till sig Manners förtroende. Dessutom kan det mycket väl vara så att Nyberg hamnade i frysboxen först när han började förhandla med seriekonkurrenter, vilket är fullt rimligt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stenis: Nyberg har väl inte suttit i frysboxen. Han har konkurrerat med de andra spelarna. Spelade senast mot Luleå. Om han hade fått suttit på läktaren i ett antal veckor är en annan sak.
Att han inte var med igår är gissningsvis pga av att han går till Linköping. Så varför spela en spelare som på väg/klar för ett annat lag. Tror inte Linköping heller vill att han spelar och skadar sig.
En sådan här övergång krävs att alla tre patener godkänner det. Ett kontrakt är ett kontrakt. Nyberg hade mycket väl kunnat sagt att han vill stanna och kriga om platserna.
Kommentera