Brynäs IF

713041 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2250398

Sv: A propósito de nada
Hur man besegrar OIK: fyra enkla steg

1. Respektera motståndet. Brynäs har kommit in varenda match med en attityd av typen ”vi har spelat i den här serien sen Hedenhös och nu ska vi visa er hur det går till i högsta serien”. OIK består av ett hopsop ärrade rinkkrigare som sett allt och hört allt. Sånt imponerar inte på dem.
2. Genomskåda deras strategi. Oskar kan inte vara ett spelförande lag, men det vet de och har byggt strategin utifrån det. Man utnyttjar motståndarens misstag, excellerar i snabba vändningar och kontrar sönder motståndaren.
3. Visa ödmjukhet och tålamod. Vänta på lägena istället för att skapa lägen åt dem. Brynäs har ett bra spelsystem byggt på ödmjukhet och tålamod. Man täpper till i mittzon. Det sista man ska göra är exakt det som Brynäs gjorde igår, med två forwards planlöst jagande puck i anfallszon. PA-hockey. Bulanhockey.
4. Spela snabbare ur försvarszon. Brynäs akilleshäl på hemmais, men som ofta fungerar ganska bra på bortais eftersom vi inte låtsas kunna föra en match.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jompe: Bra skrivet. Punkt #2 är nog inget problem, jag är övertygad om att strategin var rätt, men att man inte lyckads efterfölja den på grund av punkt #1 och #3. Punkt #4 handlar nog mycket om spelarmaterial, där behöver vi få in 1-2 spelskickliga backar och kanske även mer ödmjukhet hos vissa spelare. Skräckexemplet från igår är när Kvist bestämde sig för att dribbla framför egen kasse för att nästan bli av med pucken och därefter slå en icing i ren panik.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jompe: Fast Oskarshamn är bra och det är inte så enkelt som att utföra dina fyra enkla steg för att det skall bli vinst. Oskarshamn är ett topplag, nåja, på övre halvan i alla fall och vi ett bottenlag. De kom dessutom före oss redan förra säsongen så de är luriga och jag tror att DU underskattar dem och att även DU faktiskt ser oss som bättre än dem.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jompe:
Kort och gott. Sluta spela flänghockey.

Jag anstränger mig svårt för att förstå att kunniga yrkesmän har så JÄVLA svårt att hålla sig till uttalad gameplan.
Att de välbetalda yrkesmännen VÄLJER att bryta mot direktiven MÅSTE få KONSEKVENSER.

Manner är besviken på disciplinen. Det kommer han att vara tills han får sparken om han inte MARKERAR när ledande spelare anser sig vara större än klubbmärket.

PERKÄLÄ!
Kommentera