Brynäs IF

713200 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2268346

Sv: Intresse för att dra igång en tifo-kultur?
Silfverkroken: Alla branscher som vänder sig till slutkonsumenter jobbar med kampanjer och olika typer av erbjudanden. Om jag minns rätt är läkemedelsindustrin undantaget som inte får göra det i Sverige. Normalt sett är det ett gott tecken på att marknadsavdelningen på ett företag är aktiva och gör ett bra jobb, givet är kampanjerna okeyade av ekonomiavdelningen och därmed med i kalkylen för budgeten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Intresse för att dra igång en tifo-kultur?
Peja: ” Alla branscher som vänder sig till slutkonsumenter jobbar med kampanjer och olika typer av erbjudanden.. ..Normalt sett är det ett gott tecken på att marknadsavdelningen på ett företag är aktiva och gör ett bra jobb, givet är kampanjerna okeyade av ekonomiavdelningen och därmed med i kalkylen för budgeten.”

Det är inte alls nödvändigtvis sant.
Det finns företag som har strategin att vara prisledande och de marknadsför och promotar sina varor och tjänster och knyter an kunder på andra sätt än genom att sänka priset på varan eller tjänsten. De säljer alltså inte ”produkten” utan en helhet, ett koncept.
Dvs lite som Brynäs också varit inne på, Man säljer inte en biljetter till en ishockeymatch utan en arenaupplevelse. I Brynäs fall kan det därför lika gärna vara ett tecken på brister i arenaupplevelsen till ”normalt”-biljettpris som att marknadsavdelningen gör ett bra jobb då de sänker priset och hoppas på att räkna hem biljettpris”förlusten” på annat sätt.
Det hade såklart varit bäst jobbat om man lyckats fyllt arenan till det fulla biljettpriset.
Kommentera