Brynäs IF

626119 inlägg · 7899 ämnen

Inlägg #2276321

Sv: A propósito de nada
MrCarla:
Jag håller absolut med dig om Sallinen.
Utifrån lagbygget inför 21/22 så såg jag gärna att man hade offrat Sallinen för att få in en spetsspelare i ett lagbygge med få luckor. Men bara därför.
Tycker han har varit bra sedan båda tjeckerna kom till spel samtidigt med honom i slutet av första året. Hade han inte varit skadad just innan han kom också?

Vi kan inte offra hela truppen för att bygga nytt. Därför kan jag absolut se en förlängning av honom som 3-4 center för där är han riktigt bra. Han börjar ju bli till åren och drömmer kanske inte så mycket om att bygga karriär och ha speltid heller, utan kanske mer vill göra ett bra jobb för att casha in det som går innan karriären är över och behöver kanske inte vara dyr/månad utan kanske nöjer sig med mindre peng men över längre tid för säkerheten. Lite som Danielsson?

Det enda som talar emot förlängning med Sallinen är att vi kanske missar en (blivande topp-)center från HA då vi redan har Birgersson på utveckling som tar upp plats i laget.
Det är också baksidan av att chansvärva billigt. Om chansningarna inte når förväntningarna så tar de upp plats i truppen som bänkvärmare, även om de är billiga i lön. Och det belastar också lagbygget, och även ekonomin, som följd.
Sallinen är dyrare än Birgersson gissar jag. Men jag tror Sallinen håller bra nivå 2-3år till som center i shl, medan jag är osäker om Birgersson når den nivå. Vi ska därför inte avstå en förlängning med Sallinen till företräde för Birgersson för att man hittar en billig ha-center man också vill prova.
+3
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Stenis:
"Men jag tror Sallinen håller bra nivå 2-3år till som center i shl"

Vi får nog lyfta blicken över "hålla-nivån" om vi skall lyfta i tabellen.
+1
Kommentera