Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2301607

Sv: A propósito de nada
Huge: Får lägga ihop lite svar här

"Annars var det ju jävligt synd att DU inte använde din spåkula inför säsongen och talade om för Alcen att Rattie skulle komma att bli den målskytt vi nu ser."

En spelare som stadigt producerat i AHL. Spelat i nhl och khl. Om man behöver en spåkula för att se att det är en bra värvning/målskytt då är man rejält illa ute.

"Vi har målskyttar i Palve, Dima, Rödin, Scott, Gunler och Olesen. Ingen av dom är eller har förvisso varit eller förväntats vara nån utpräglad och pålitlig målskytt som typ Rosen i Växjö. Normalt sett ändå hyggliga målskyttar men deras förutsättningar för att lyckas som just målskyttet blir ju inte bättre när självförtroendet är dåligt i en svacka."

Förutom Rödin har ingen av spelarna gjort över 10 mål. Ingen är i närheten av att vara i toppen av skytteligan. Att kalla dessa "målskyttar" är direkt överdrivet. Sen har väl svackan bara pågått 3 matcher enligt dig? Dom har alltså haft 39 omgångar i övrigt på sig att producera.

Som en sidenote antar jag att du menar Gynge, och inte Rosén, som är den mest utpräglade målskytten i Växjö.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Jag har svårt att förstå värvningen av Cibulskis. Försvarsspelet har verkligen inte varit problemet den här säsongen.

Jag har ännu svårare att begripa mig på värvningen av Wandell.

Varför la man inte alla ägg i en korg och satsade på EN värvning? En offensiv sådan. Någon som kan bidra i den gråa massan av forwards vi nu har.

Nu sitter vi alltså med Wandell, som knappt spelar, och Cib som inte bidrar med något offensivt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling:
skrämmande exempel på skillnad i värvningar...

jämför man klubbarna Ty Rattie spelat för sedan 2017 och de klubbar Nick Olesen spelat för sedan 2017, så blir man mörkrädd mitt på ljusa dan
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vilka bör man hålla på ikväll?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Såna här diskussioner om värvningar blir egentligen meningslösa så länge vi inte vet hur turerna har gått mellan sportcheferna och aktuella värvningar. Vad säger att Alcen inte försökte värva ex Rattie eller nån annan presumtivt vass spets som fanns på marknaden men att denne av olika anledningar och som Alcen inte kunde matcha, valde Timrå och inte Brynäs?
Bara för att han skrev på för Timrå så innebär ju inte det per automatik betyda att Alcen aldrig varit med i racet, för att exemplifiera med nåt konkret och hypotetiskt fall.

"En spelare som stadigt producerat i AHL. Spelat i nhl och khl. Om man behöver en spåkula för att se att det är en bra värvning/målskytt då är man rejält illa ute."

Med tanke på hur många spelare med liknande meriter från utlandet som ex Rattie har och som värvats till SHL och istället blivit floppar så vill jag nog hävda att sportcheferna verkligen skulle behöv ha en spåkula till som hjälpmedel när dom är ska värva från utlandet.

"Ingen är i närheten av att vara i toppen av skytteligan. Att kalla dessa "målskyttar" är direkt överdrivet"

Och det var därför jag kallade dom för "hyggliga målskyttar" och inte några förväntat utpräglade diton. Sett till de forwards vi har och oavsett vad man anser om deras kvaliteter som målskyttar så är dom ändå det bästa vi har i målskyttsväg och brukar normal sett producera tillräckligt för att få godkänt. Att dom inte lyckats så bra den här säsongen kan delvis bero att Manner prioriterade att sätta defensiven först när han kom hit, vilket säkert och till en del gått ut över produktionen.
Kommentera