Brynäs IF

713131 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2314300

Sv: A propósito de nada
Axle San: Nej, det är inte vad vi är inne på, men det har du inte insett.

Sportchefen måste bygga en trupp med begränsade pengar. Om Alcén kan få en spetsspelare och en allsvensk spelare till samma pris som två Sallinens - då är han väl urkorkad om han väljer två Sallinens med argumentet att man inte vill ha chansvärvningar?

Det är mycket bättre för lagbygget att ha en billig spelare med utvecklingspotential än Sallinen i fjärde. Men då måste man också se helheten och inte bara den isolerade spelaren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: ” Sportchefen måste bygga en trupp med begränsade pengar. Om Alcén kan få en spetsspelare och en allsvensk spelare till samma pris som två Sallinens”

Men du argumenterar som det finns en plus-minus-noll-ekvation där. Behöver vi en sallinen och en spets så kan aldrig en spets och en fördålig chansnings från HA, eller två sallinen, vara svaret!

Alla lag har en begränsad budget!
Varför ska vi behöva chansvärva till nyckelpositioner om andra lag inte behöver det?
Ligger vi i topp på löner men botten på prestation så är det ett tecken på det inte alls är så säkert att Brynäs chansvärvningar från HA är så billiga i grundlön (ffa inte om man betalar lite extra för att de tros kunna utvecklas, men inte gör det)

I detta fall måste man anpassa budgeten efter behovet och inte behovet efter budgeten om man ska lämna bottenskiktet.

Sen åter igen - det kan bli extremt mycket dyrare att ta en HA spelare med utvecklingspotential som inte når förväntad nivå än betala lite extra för någon som redan nått den nivån, iom att man måste värva och bryta kontrakt för att kompensera för det - kanske t.o.m. skicka tränare.

Det är inte dyraste spelarlönerna som primärt vinner framgång, utan bästa truppen! Någon som ännu inte nått den nivå laget behöver och uppfyller prestationskravet är en dålig värvning oavsett priset!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tycker det verkar vara fullt vettigt att hämta in en kompletterande center från allsvenskan. Förutom Sam Vigneault är Axel Ottosson värd en ny chans i SHL och så finns det flera spännande i HV också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Sen Sallinen han kan ju spela i fjärde, han kan spela center eller vinge och han klarar även att vikariera i förstakedjan om så behövs.
Men visst, Vingmuttern istället för den begränsade Pettersson köper jag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: fast då förutsätter du att Vigneault skulle vara billigare än Sallinen vilket jag tror är tveksamt.
Kommentera