Brynäs IF

714632 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2315261

Sv: A propósito de nada
Huge: det är mottagaren som bestämmer om det är ett påhopp eller inte..Typiskt bully och mobbar argument..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: "det är mottagaren som bestämmer om det är ett påhopp eller inte..Typiskt bully och mobbar argument.."

Självklart, men inom rimliga gränser.
Och "gamnacke", "sofftyckare", "läktarcoach" kan i rimlighetens namn inte betecknas som ett påhopp.
Men jag kan förstå att det, som Peja påpekar, tragiskt nog finns väldigt lättkränkta personer och exemplet med "gubbe" är väl ett talande bevis på företeelsen, även om det låter som gubben ifråga måste betecknas som skrattretande och osedvanligt lättkränkt.

Jag säger som poeten Nils Ferlin lär ha sagt om den anda av lättkränkthet han själv levde och verkade i: "Det går inte att dikta om en synål ens, innan nån enögd fan börjar gnälla"....
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Om man tar detta argument till sin logiska slutstation så blir det ett samhälle omöjligt att leva i. Nog för att vi är på väg....
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Det är mer komplicerat än att mottagaren bestämmer kan jag berätta.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Brukade alltid tänka att mottagaren bestämmer om något är ett påhopp, men det känns som att många har blivit så lättkränkta de senaste 10-15 åren. Läste om en arbetsledare som kallat sin grupp för "gubbar" och blivit halvt ihjälslagen av en kille som menade att han blivit förolämpad (kallad gammal). Då blir det lite svårt att argumentera för att mottagaren bestämmer. Det finns även folk som blir misshandlade eller till och med värre än så av mottagaren bara på grund av en "blick" som någon känt sig kränkt av.

Förr i tiden, när folk inte letade efter orsaker till att känna sig kränkta till höger och vänster, kunde man lita på att någon hade blivit påhoppad om denne påstod det. Nu finns det många fall där man inte kan räkna det, ibland är det inte ens en gråzon.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Trist för Silver...hoppas han repar sig snart och kan köra på igen.
Kommentera