Brynäs IF

714186 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2322639

Sv: Slutspelet 2022
mk: Jo, men i Karlkvists fall var det ju ingen som ville satsa på honom i SHL eftersom man bedömde att hans skridskoåkning var för svag. Sundström kanske kan jämföras med när Sundlöv värvade Kahnberg och det slog ju väl ut. Samtidigt har Brynäs redan hämtat in en spelare som kommer från en tung skadedrabbad säsong i form av Kinnvall och man bör nog inte förlita sig på för många sådana spelare, särskilt eftersom lagets bästa spelare (Rödin, Bertilsson) har jobbiga skadehistoriker.

Sen tycker jag att många spelare som kanske annars hade varit hyggligt attraktiva, som Rensfeldt och Sundström, blir mycket mindre attraktiva av att KHL-importerna finns på marknaden. Det har skapat ett helt annat utbud.

Brynäs skulle behöva fler spetsspelare men också bättre unga spelare som utvecklas och pushar på, och som naturligtvis spelar på rookiekontrakt. Där vore Asplund (AIS), Sjöberg (SSK), Dvorsky (AIK), och flertalet Djurgårdare (om de åker ur, verkar troligt...) bra alternativ.

Dagens J18-lag innehåller flera intressanta spelare, men de ska helst spela 1-2 säsonger i J20 innan de tar plats i A-laget. Den här säsongens J20-lag har som bekant varit uruselt och vi kan inte räkna med att det finns nåt att hämta därifrån, lägg därtill att Gunler sticker och att Kvist rimligtvis bör ta steget ner i Allsvenskan, så det är rätt tydligt att Brynäs måste hämta några unga grabbar utifrån också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slutspelet 2022
Peja: Borde inte Cederqvist i Dif vara deras kanske mest eftertraktade spelare? 22 år och gjort 34 poäng i ett ruskigt blekt lag. Dom har väl några större talanger som heller inte vore fel att få in, men där dröjer det nog ytterligare en säsong innan dom bidrar fullt ut. Vill man ha någon som redan nästa säsong skulle vara en bra förstärkning så ligger Cederqvist högst upp på min lista.
Kommentera