Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2323602

Sv: Slutspelet 2022
Peja: Den första jag såg förorda Johan Alcén som sportchef i Brynäs var Sanny Lindström som i Expressen den 20 maj 2021 skrev: ” – Det finns inget klockrent namn som jag kan komma på på rak arm. Varför inte sätta Johan Alcén som sportchef eller en del av en sportgrupp? Han är en smart och verbal kille som fått en mindre och mindre roll på isen. Kanske att man skulle kunna använda sista året på hans kontrakt för att skola in honom som sportchef eller något liknande.”

Alla är väl överens om att han anställdes på ett märkligt sätt. …Men det viktigaste nu måste väl vara att han fungerar i sin roll i föreningen. Som Platon i grottan ser jag bara skuggorna – har ingen direkt insyn – men jag uppfattar att det som signaleras från föreningen är att samarbetet på alla ledder i föreningen fungerar fint nu. Håller tummarna att det är så. …Och i så fall ska man väl inte in och peta.

När Alcén för någon vecka sedan intervjuades av Fredrik Warg höll han med om att han inte har något stort kontaktnät inom branschen ännu men att han istället känner många spelare och ringer dem direkt. Kanske inte så tokigt – även om han får kritik för att han gör det. Gissar att det var så Timachov kom in. Kan inte en ”värvningsgrupp” med Alcén, Manner, ”Pajen” och kanske Boumedienne, om än inofficiellt, bli riktigt stark? Jag tror och vill tro det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slutspelet 2022
Malken: Jo, men att skola in Alcén som sportchef sista året på kontraktet och att göra honom till sportchef på 4-årskontrakt(!) är ju inte riktigt samma sak. Skillnaden mellan de villkoren gör liksom att det går från ganska rimligt till totalt orimligt.

Alcén känner säkert en del spelare - men man får också tänka på att en spelares kontaktnät ofta är beroende på vart man har spelat och åldern. Det är liksom mycket mer sannolikt att Alcén känner en rätt jämnårig spelare som Tom Wandell än typ Ty Rattie. Han har ju inte varit runt i massa proffsligor eller spelat för Tre Kronor heller.

Enligt Sportbladets poddgubbar var Timashov på SHL-marknaden och erbjöds till flera klubbar men de tackade nej eftersom de var osäkra på hans kapacitet. Det återstår att se om Alcén hade tur - hade det lika gärna kunna gått som med Cibulskus och Wandell - eller hade han verkligen koll på Timashov?

Men precis som Skrubben säger är det en helt annan sak att värva nu och att värva mitt under säsongen. Jag tror att man kommer lyckas sy ihop ett bra lag till nästa säsong, men många konkurrenter kommer också att bli rejält förstärkta av KHL-situationen. Kolla bara på TImrå (eller för den delen Djurgården om de hade stannat). Det som absolut inte för hända i Brynäs är att man delar ut massa kompiskontrakt till nuvarande spelare, men förhoppningsvis kan Manner avstyra det.
Kommentera

Sv: Slutspelet 2022
Malken: Jag är lite tveksam till det där med värvningsgrupp och vi har ju haft det tidigare. En stark sportchef tror jag på som har den där fingertoppskänslan att hitta rätt spelare med rätt karaktärer.
Givetvis behövs hjälp med scouting osv men jag tror att EN stark lagbyggare är det bästa.
Kommentera

Sv: Slutspelet 2022
5300+ sålda biljetter för match 3 👏 Vårat eget rekord ryker all världens väg - men låt oss slå publikrekordet i SDHL idag🔥 Det är på 6220 åskådare från 2018 i Luleå. Vore fullständigt magiskt att sno publikrekordet och vinna finalen, dubbel Luleå kross tack 😄

Luleås rekord från 2018 på 6220 var för övrigt endast gratisbiljetter, Linköpings siffra från 2017 på 5128 åskådare likaså! Rekordet för betalande åskådare är på 4804 åskådare från 2019, Luleå har det rekordet också! Men det ska vi väl krossa i eftermiddag?

FINALFEBERn har smittat Gävle & fått alla att vallfärda till Gavlerinken för att få sig ett akut hockeyskjut 🏒 Men ingen fara, Brynäs ska svara, även utan Lara 🤩 😃

KÖR ÖVER, KÖR PÅ, SLÅ LULEÅ!

Bilbolaget Gävleborg har fortfarande ett begränsat antal gratisbiljetter tillgängliga via följande länk - Ange kod: Bilbolaget
secure.tickster.com/sv/1wzy40k23vmkdlt/seating?c=7ukk3jk
Uppladdat:

450x300-final.jpgfinal.jpg

Kommentera