Brynäs IF

713214 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2341451

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Att Kvist får förlängt känns som ett tecken att Sallinen och Pettersson inte blir kvar. Man ser honom som en billig spelare långt ner i laget. Hellre det än etablerade 30+ spelare som passerat sin prime i fjärdekedjan, och som dessutom är betydligt dyrare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Ja, det är väl egentligen ett tecken på två saker:
1) Man ämnar att inte samla 30+are på hög långt ner i hierarkin.
2) Hockeygym har inte levererat tillräckligt bra de senaste åren.

Under juniorverksamhetens glansdagar hade spelare som Birgersson, Solem och Kvist inte ens spelat i J20-lagets toppkedjor, än mindre fått chansen i SHL-laget. Och än mindre fått A-lagskontrakt, naturligtvis.

Frågan är om inte 2-årskontraktet kommer bita Brynäs i baken år 2. Om J18-lagets bästa spelare fortsätter att utvecklas kommer de antagligen att vara bättre än Kvist kring jul nästa år.

Kvist verkar vara en skön snubbe, men vad i hans spel håller egentligen SHL-klass, förutom skridskoåkningen? Tror det hade varit bättre för alla om han hade gått ner i Allsvenskan för att utvecklas. Tycker han är långt ifrån att hålla SHL-klass just nu.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Japp, det är så man förhoppningsvis får se det. Med fullt lag blir Kvist troligtvis utlånad och sen inplockad vid skador som alltid kommer. Känns ändå som en ok förlängning som inte lär vara dyr.
Kommentera