Brynäs IF

711083 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2347041

Sv: A propósito de nada
Rumpelstiltskin: Här är en ide hämtad från pyramidspel: inget lag åker någonsin ur någon serie, däremot de 10 bästa i varje serie flyttas upp i samtliga serier. Uppflyttning = kul 👍. De 10 som flyttas upp från högsta serien bildar en ny superliga. Året efter uppflyttning till en ny ultraliga, därefter en guldliga, året därefter en diamantliga, året efter en superduperliga o s v.
Alla nöjda, uppflyttning möjlig men nackdelarna med nedflyttning eliminerade. Nästan. Alla nöjda utom de som hade skadeglädjen med nedflyttning som drivkraften för hockeyintresset…

(för känsliga läsare ska nämnas att ovan är skrivet med glimten i ögat)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Brynäs nyförvärv gick och köpte korv alldeles nyss😂
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Frågan är egentligen vad som väger tyngst och är viktigast;
1) att lag INTE kan åka ur på grund av den enorma smällen som det innebär
2) eller att lag KAN flyttas upp.

Ett populärt förslag är alltid att utöka serien. Det tror jag skulle vara destruktivt för svensk hockey eftersom Allsvenskan per automatik skulle bli svagare. Allsvenskans styrka är en av svensk hockeys styrkor, det ser man i och med att många NHL-spelare har tagit vägen genom den serien.

Det är också smällen för Allsvenskan (minskad drivkraft för klubbarna) som är det klart starkaste argumentet för att lag ska kunna avancera till SHL, tycker jag.

Men för SHL-klubbarnas del vore det helt klart bättre med en stängd liga. Många panikvärvningar i slutet av säsongerna kostar mycket pengar för klubbarna men är nödvändiga enbart på grund av nedflyttningshotet, tänk om alla de pengarna hade pumpats in i junior- och ungdomverksamheten istället. (Ja, jag tänker på Tom Wandell med flera)

Samtidigt är det risk att SHL-klubbarna slappar till om man inte kan åka ur. Hade vi t.ex fortfarande sett Mannberg och Alcén i Brynäs fjärdekedja 21/22 utan nedflyttningshot? Inte omöjligt.
Kommentera