Brynäs IF

705149 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2349924

Sv: A propósito de nada
Peja: Riktigt kul att Westfält får en sån chans i ett topplag. Han framstod som en synnerligen sympatisk person och har en del intressanta egenskaper. Skulle vilja påstå att han dessutom (tyvärr) fått en mycket bra hockeyutbildning.

En reflektion om detta i mer generella termer är att bottenlag tenderar att söka efter guldklimpar i olika ligor av varierande kvalitet till höga kostnader medan topplag gärna lägger tid och tålamod på att utveckla spelare med potential. Resultatet av detta är att man får en bas av välutbildade, relativt billiga spelare med stort klubbhjärta som sedan kan kompletteras med några riktiga spetsspelare.
Tycker att vi borde bli bättre på att både scouta utvecklingsbara spelare och även att tänka framtida roll och plan för att nå dit på individuell basis för våra juniorer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Jag håller med, med reservationen att det också gäller att satsa på rätt unga spelare. Solem deltog i 42 SHL-matcher för Brynäs och man fortsätter att satsa på spelare som Birgersson och Kvist. Man kan fundera över om de är rätt unga spelare att satsa på.

Westfält har ett spelsinne som spelare som Solem och Kvist inte kommer i närheten av.

En spelare som Albert Sjöberg är ju på en helt annan skicklighetsnivå än de som Brynäs envisas att satsa på, känns det som.
Kommentera