Brynäs IF

617504 inlägg · 7877 ämnen

Inlägg #2352251

Sv: A propósito de nada
En jämförelse mellan Sebastian Wännström och Niko Ojamäki, sett till gjorde poäng i SHL och Liiga.

Ojamäki har gjort sex säsonger i Liiga. Som bäst har han gjort 23+14=37 poäng och som sämst 8+6=14 poäng. Alla dessa säsonger spelade han minst 54 matcher. Räknar man bort säsongen 14/15 (då han var nitton) så är sämsta säsongen 17/18 då har gjorde 8+9=17 poäng.

Wännström har gjort en säsong i Liiga och gjorde då 33+13=46 poäng på 58 matcher.

Ojamäki har gjort en säsong i SHL gjorde då 5+11=16 på 48 matcher.

Wännström har gjort fem säsonger i SHL. Som mest har han gjort 14+7=21 poäng och som sämst 8+8 = 16 poäng. Den senare noteringen gjordes på endast 26 matcher i HV71 16/17. Säsongen innan gjorde han 9+9 = 18 på 20 matcher med Rögle.

Wännströms sämsta säsong i SHL var alltså bättre än Ojamäkis enda, och Wännströms enda säsong i Liiga var bättre än Ojamäkis bästa.

Jag vet att Ojamäki var målkung i KHL senaste säsongen men frågan är om skillnaden mellan dessa är så fruktansvärt stor som många verkar vilja gällande.
+4
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Scerban:
Jag kan delvis hålla med. Wänna vet vi var vi har på shl-rink, Ojamäki har en säsong och den såg inte bra ut.
Att titta på poängtoppar är dock skevt. Istid och vilka man lirat med spelar in. Ta vår JJ tex som gick med Oscar och Clark. Fan va assist han hade.
Jag är inte på för wänna och Ojamäki kan vara en shl-rink-risk som de andra finnarna vi värvat.
Jag är inte alls säker att vår backlinje/backuppsättning är så mycket bättre än i fjol. På papperet har vi en bredare spets, men vi har också en orutinerad bredd som behöver ta utvecklingssteg.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scerban: Oj, så mycket bättre Ojamäki är än Wännström.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scerban: Wänna har bara gjort en riktigt bra seniorsäsong, är äldre och har framförallt en trist skadehistorik. Ojamäki har levererat mer kontinuerligt, spelat många landskamper inklusive flera VM och OS, samt vunnit skytteligan i världens näst bästa liga. Det är klart att han är en mycket mer meriterad spelare, att han är yngre och inte har samma skadehistoriker väger ju också tungt.

Däremot hade ju Ojamäki säkert varit otroligt dyr och det känns riskabelt, med tanke på att han kanske inte passar in i SHL sett till LHC-sejouren.

Några andra övergångar som blev offentliga idag är Rundblad till Kärpät, Granholm till Graz, och Eetu Tuulola till Ilves.
+7
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scerban: Jag tror att det är svårt att säga. Mycket handlar även om kemi, även om förtroende. Alla föreningar är olika, många olika personligheter och individer i ett lag och runtomlaget.
+3
Kommentera