Brynäs IF

705126 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2360234

Sv: A propósito de nada
JanT: Så här i dödtider kan jag ju inte låta bli att fylla ut HS och slänga in citat från KEB när Brynäs klubblag spelade mot Sovjetunionens absoluta Dream Team ( yes Dream Team - alla bästa spelarna i Sovjetunionen var med):

”Även ryssarnas tränare Anatolij Tarasov uttryckte sig imponerat om Brynäs, då han hävdade efter matchen att nu har Sverige inte bara ett starkt landslag, utan också ett klubblag i världstoppen.

Och för att citera den legendariske Keb Eriksson på nytt:

”Har sällan sett ett ryskt hockeylag vara mer skärrat. De förvånade med att många gånger uppträda som rena nybörjare, missade passningar och slog puckar i blindo. Det var rena turen som räddade ryssarna från ytterligare ett baklängesmål. Brynäs spelade då ut CSKA! Det var bara pricken över i:et som fattades. Den femte fullträffen”.

”Jag vågar förresten påstå att Brooklyn Tigers kämpar aldrig gjort en bättre match. Allra helst då de två sista perioderna som var helt fantastiska. Den sista vann Wickbergs boys till och med – 2–1. Och det var fullt välförtjänt. Ingen orättvisa hade heller skett om den ryska björnen åkt på ett femte baklängesmål – och att Brynäs kvitterat ryssarnas till synes säkra 5 –1-ledning” .
– Keb Erikssons krönika, från Gefle Dagblad den 20 februari 1971.”

Lill Prosten klagade före matchen att Brynäs inte mött tillräckligt tufft motstånd i Sverige för att vara beredd på ryssarna. Vi spelade för övrigt i gula dräkter. Underbart trots att vi förlorade med 6-4.
Kommentera