Brynäs IF

711079 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2373325

Sv: SHL premiär Rögle mot Brynäs i Catena Arena idag kl 15:15
Qvarre: poäng borta mot Rögle måste väl ändå räknas som godkänt? Annars har man rätt skeva krav anser jag.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SHL premiär Rögle mot Brynäs i Catena Arena idag kl 15:15
Jaha då var det äntligen dags för match.

Jag tycker att det är lite tråkigt och platt att tippa laget placering eftersom man ju vill att det ska gå bra men samtidigt vill man ju få rätt. Ofta krockar tyvärr dessa två. Så jag tänker istället så här:
1. Finns det någon chans för årets lag att vinna SM Guld?
2. Vilka förutsättningar krävs för i så fall för vinst?
(Förutsättningarna är att det sker med truppen vi har idag utan nyförvärv)

Svaret på första frågan anser jag faktiskt vara JA det är inte omöjligt. Men det skulle förstås kräva att en hel del pusselbitar ”råkar” falla på plats samtidigt.

Så vad krävs för att vi ska kunna vinna?
Om vi börjar med målvakterna så skulle jag vilja hävda att vi har tillräckligt bra målvakter för att vinna guld. Sen kommer det förstås att krävas att kemin mellan dem och Honken blir bra. Lite Lex Honken och Svedberg…
Skulle även vilja hävda att vi har backar som defensivt räcker till. Jag hoppas och tror att vår starka centersida kommer att vara mycket positivt för våra unga och spelskickliga backar (Hedberg, Theo och Johannesson) som ges fler alternativ att snabbt spela sig ur zon.
Den kanske avgörande faktorn och det som saknades mest förra året var backarnas offensiva sida. Redan nu så känns det som att det kommer att bli ett mindre problem än förra säsongen då vi fått åtminstone tre alternativ som är bättre än förra året. Ska vi gå hela vägen så tror jag dock att en nyckelfaktor blir att Kinnvall är hel och når sin fulla potential dvs ca 40 poäng. Jag tror att det dessutom krävs att någon av Johannesson eller Sklenicka får det att lossna rejält under säsongen och når över 20 p.
Går vi över till forwards så behöver det hända en hel del för att det ska gå riktigt bra. Detta är vad jag tror kommer att krävas som var för sig inte är omöjligt men kanske inte så sannolikt att det sker:
En av de viktigaste faktorerna tror jag är att Scott kommer tillbaka till sin normala produktion dvs ca 15 mål och ca 40 poäng. Jag skulle vilja sätta ungefär samma mål på Johan Larsson dvs ca 15 mål och 40 poäng. Jag vill dessutom att dessa båda spelar i olika kedjor. Rödins kvalitet som målskytt behöver komma tillbaka och jag tror att det kommer att behövas +20 mål från Rödins sida. Jag tänker mig att Björninen spelar med Scott och Rödin och även han behöver göra + 30 p.
Vi har inte så många spelare som bryter mönster men en av dem är definitivt Dima som behöver göra en full säsong så som han började förra. Det skulle innebära ett poängsnitt på närmare 1 p per match och således drygt 40 p under säsongen. Palve behöver leverera som förra säsongen.
Där har vi således fått ihop två kedjor som ska leverera ca 110 poäng vardera.
Det som har gett oss våra senaste finalplatser har varit en fantastisk utveckling av några juniorer. Tyvärr så finns det kanske inte några uppenbara sådana möjligheter i detta lag. Men jag har en bra känsla för nye William och tror att vi kan få en ny bra målskytt genom honom. Jag sätter 10 mål på honom. Jag tycker att det är dags för Öhlund att få fram lite mer av den potential som vi vet finns där. Här tror jag att Johan Larsson, som jag tycker påminner en del, kan hjälpa till framgång. Jag tror att Öhlund kommer att bidra med 15 mål och framförallt centra en 3-kedja som vinner sina matcher i matchen. Tredje länken i tredje kedjan blir Nick Olesen som jag också tror har potential för mer än 10 mål.
Fjärdekedjan kallar vi Oskars kedja kort och gott (även om Alex får rotera här). Rätt bra tyngd och även fart som bör kunna fungera bra som 4-kedja men där samtliga i det unga gardet behöver höja sig någon nivå. Eklind känns som en gedigen spelare som dessutom kan producera en hel del mål. Jag hoppas också att Kvist kan ta nästa steg. Tycker att han stundtals har visat att han har en nivå till i sitt spel. Ljungkrantz är väl den spelare i gänget som har högst potential men samtidigt kanske inte är den spelartyp som kan blomma upp i en fjärdelina men varför inte? Birgersson tycker jag gör ett gediget centerjobb men hoppas att han kan skruva upp precisionen på avgörande passningar en smula.
Sen är guldet vårt igen!
Låst ämne