Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2375632

Sv: A propósito de nada
Axle San: Växjö tog in Jack Drury direkt från collegeligan i USA häromåret och blev direkt en av deras bästa spelare när de tog guld. Han var inte ens en förstarunda och visade sig vara en spelare för en topp 2-lina i SHL.

Mesar har ändå gjort en hel säsong på seniornivå och gick i förstarundan, tror han kan bli en fin producerande spelare på SHL-nivå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
nyb:

Viktigt i sammanhanget var att Drury var 20 år när han spelade i SHL.

Mesar är alltså 18. Det är ganska vanligt att 20-åringar levererar i SHL då de växt på sig och lärt sig. Det är försvinnande få 18-åringar som klarar rollen i SHL. Det är i princip bara supertalanger. Mesar är kanske en supertalang men hans produktion i Slovakien (väldigt svag liga) på 8+8 skrämmer inte backar i SHL, om man säger så.

Sen ska man inte bara stirra på poäng, men det är poängspelare vi behöver… så jo…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
nyb: Men att gå från att vara tolfte bästa poängplockare i sitt slovakiska lag till att lira i en förstakedja i SHL är ju enormt. Jag hade enorma siffror i collageligan och var två år äldre när han kom till Lakers. Sen var han ju inte värvad för att lira i förstakedjan i Lakers utan han spelade till sig den platsen.
Kommentera