Brynäs IF

713200 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2403218

Sv: A propósito de nada
Axle San: Tror det är för att man tycker Hedberg är våran svagaste länk just nu på backen, tänker att det har funnits betydligt större säkerhetsrisker på plan o vårt kära lag på 2000 talet :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Samsung: När man jämför säkerhetsrisker under olika epoker får man också ha i åtanke att lagen i dagens SHL forecheckar mer än någonsin. Hedberg blir "utsatt" för mycket mer intensiv forechecking än vad Petré & co blev. Det ställs helt andra krav på dagens backar vad gäller spelskicklighet och förmågan att spela sig ur pressade situationer.

Förr i tiden kunde man ha några enstaka spelskickliga backar och resten kunde vara som bäst i spelet utan puck. Nu är det tvärtom. Såg Stockholmsderbyt härmomdagen och AIK har faktiskt en lite mer old school-back som tacklades på allt och alla: Thimo Nickl. Man undrar hur det hade sett ut med honom istället för Hedberg i Brynäs. Han är inte lika skicklig med puck som Hedberg, men å andra sidan hade han säkert spelat enklare och kanske inte blivit forecheckad lika ofta. Utan puck är han bättre och spelar dessutom riktigt fysiskt. Jag kan tänka mig att någon/några SHL-sportchefer har fattat tycke för Nickl och kommer ge honom chansen nästa säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Ja herregud vilka säkerhetsrisker vi haft där bak, Daniel Johansson är ju en annan klassisk säkerhetsrisk.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Dags för TV-pucken och kvartsfinaler idag.
Första kvartsfinal Gästrikland - Stockholm Syd.
SVT1 klockan 10.20
Kul intervju med Sunkens son Leo i dagens GD.
Hoppas han gör några baljor och hjälper till att slå ut
stockholmarna ur turneringen, även om det blir svårt…
Kommentera