Brynäs IF

714298 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2403262

Sv: A propósito de nada
Samsung: När man jämför säkerhetsrisker under olika epoker får man också ha i åtanke att lagen i dagens SHL forecheckar mer än någonsin. Hedberg blir "utsatt" för mycket mer intensiv forechecking än vad Petré & co blev. Det ställs helt andra krav på dagens backar vad gäller spelskicklighet och förmågan att spela sig ur pressade situationer.

Förr i tiden kunde man ha några enstaka spelskickliga backar och resten kunde vara som bäst i spelet utan puck. Nu är det tvärtom. Såg Stockholmsderbyt härmomdagen och AIK har faktiskt en lite mer old school-back som tacklades på allt och alla: Thimo Nickl. Man undrar hur det hade sett ut med honom istället för Hedberg i Brynäs. Han är inte lika skicklig med puck som Hedberg, men å andra sidan hade han säkert spelat enklare och kanske inte blivit forecheckad lika ofta. Utan puck är han bättre och spelar dessutom riktigt fysiskt. Jag kan tänka mig att någon/några SHL-sportchefer har fattat tycke för Nickl och kommer ge honom chansen nästa säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
”Hedberg blir "utsatt" för mycket mer intensiv forechecking än vad Petré & co blev.”

Kanske, men vid ett tillfälle driver han ju helt fritt och oattackerad fram pucken i egen zon och ska starta vårt anfall och lägger en helt onödig macka till Luleåiten som kommer in och ställer därmed hela laget.
Hans ”spets” är ju primärt det offensiva, men det funkar inte alls denna säsong. Sen tycker jag han lyft sig i det fysiska spelet så inte bara negga på honom, men det räcker ändå inte.
Hedberg är just nu lite för dålig tycker jag för att få istid. Jag tycker hellre Theo och ev Bergman lika gärna kan få istid och utvecklas just nu.
Kommentera