Brynäs IF

715068 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2412072

Sv: A propósito de nada
Huge:
Någonstans tror jag Lindbäck hittar tillbaka till den målvakt han ska vara.
Lätt att kasta honom under bussen efter två så avgörande mål. Men faktum är som du skriver att 1a målet är ruskigt svårt att ta, Camper gör precis som en målskytt gör, överraskar hela arenan inklusive Lindbäck med sitt skott.
2a målet, visst det blir en miss när han försöker passa där genom att sätta igång spelet snabbt. Men där måste backarna se till att spelaren inte kan kliva in i slottet och skjuta.
3e målet, BIF forward #18 stressad och vill framåt i spelet. Spelar på chans in pucken på backhand för han ser en möjlighet till övertag offensivt. Olyckligtvis plockar LIF spelare ned pucken och går fritt mot kassen. Kliniskt avslut - individuell skicklighet.

Vet att Lindbäck är extremt omtyckt av alla i laget, en målvakt i hans kaliber går inte och blir klappkass bara sådär. Han kommer igen, vänta och se bara!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
AW-M89: Vi är ändå 20 matcher in i serien, jag tycker Lindbäck borde leverera nu. Finns inga ursäkter kvar. Det gör ont i mig att kritisera Limpan, men nivån såhär långt är inte godkänd. Vad jobbar han och Honken med på träningarna?

Angående Alcén, visst, det är inte bara att värva. Men han har haft god tid på sig. Pengar till en spets finns, det har han ju mer eller mindre själv sagt. Grundproblemet är ju tyvärr att han gick in med för tunn trupp från början.

Det är ju lätt att sitta och säga såhär i efterhand, men jag är inte sportchef, det ansvaret har JA. Och precis som när han landar bra värvningar och får beröm så måste man ta ansvaret när missbedömningar skett.

Tabellen ser inte så pjåkig ut, men vi sitter på jobbiga skador och har tunn trupp. Läget kan snabbt gå från OK till jävligt illa. Så ja, Alcén, Limpan/Honken och Manner behöver leverera.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
AW-M89: Bra och klok analys.
Inte alls ovanligt att såna där skott, oftast turligt, slinker in i nån liten lucka som inte är tilltäppt och vanligtvis sker det uppe mellan ribba och axel på målvakten.
OIK satte väl ett mål just där idag i vinsten mot Växjö.
Minns Rödins viktiga mål mot HV i kvalet ifjol när han slängde in pucken från dålig vinkel och nätade.

Visst, Lindbäck har gjort en del till synes klara tavlor men inte så frekventa som många vill få det till.
Rödins misstag känns ju isf minst lika grovt, om inte ännu mer avgörande, när det ändå ”bara” står 2-1 i det läget. Ändå är han inte i närheten att få lika mkt skit som Lindbäck.
Vittnar om en lite väl enögd och onyanserad bedömning, tycker jag.
Kommentera