Brynäs IF

717537 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2425167

Sv: A propósito de nada
Peja: "Johanesson är en absolut en bra värvning, men att alla SHL-organisationer har koll på SHL-spelarna tar jag för givet, inte minst eftersom man scoutar motståndarna under säsongen. Det jag menar med elitmässig scouting är att man ska ha koll på exempelvis Liiga, Allsvenskan och AHL."

Själv tycker jag att alla säsongens värvningar är lyckade - utom Lindbäck. Ett treårskontrakt med en så gammal spelare på en så utsatt position som målvakt är enligt min mening djärvt i överkant. ...Och redan innan serien satte jag "Alsenfelt-varning" på Lindbäck - men mest för skaderisken, inte för skakigt spel. "Jag ser det som en utmaning och när jag kommer ur det här kommer jag att vara riktigt jävla bra" säger Lindbäck i GD-intervjun. ...Och jag hoppas förstås att han har rätt och att jag har fel i min oro. ...Men fortsätter svajandet fem matcher till anser jag att Brynäs måste agera på målvaktssidan. Jag är helt övertygad om att ett eventuellt kval med Lindbäck i nuvarande form innebär degradering.

Såg Brynäs - Leksand på plats i kvalserien 2008 som Brynäs vann med 3-0. Leksand var ganska klart bättre - men vad spelade det för roll med Markström i målet. Den svettigaste målvaktsinsatsen jag sett under de 50 år jag följt SHL / Elitserien! När en målvakt spelar på den nivån sprider sig ett lugn i laget. Man vet vilka skott man kan släppa igenom. Som det är nu kan vilka skott som helst slinka in och osäkerheten sprider sig. Vilka skott törs man släppa igenom? Vilka måste man täcka? Det blir lätt att man täcker i överhand och skymmer Lindbäck.

Får man ordning på det här kan det fortfarande bli en säsong med lyckligt slut! Man spelade ut serieledaren Växjö och hade vunnit matchen med vilken annan förstamålvakt i SHL som helst!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Malken:
"Själv tycker jag att alla säsongens värvningar är lyckade - utom Lindbäck."

Håller med!
Det trixiga är att enskilda värvningar kan vara bra, men att laget ändå inte fungerar tillsammans. Det är där Brynäs går bort sig. Om och om igen.

JAEG visar inte heller hur framtiden skall se ut.
Där är utmaning nr 1.
Kommentera