Brynäs IF

713671 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2428318

Sv: Vad händer här
Jag kan berätta lite om Psykisk ohälsa för de som inte riktigt vet vad det innebär jag är sjukskriven sedan september för ångest och depression, började i somras när mitt vikariat gick ut på jobbet i Augusti.

Kände direkt efter någon vecka som arbetslös att det skulle komma att bli jobbigt, i mitten av september kontaktade jag läkare för bedömning och konstaterades direkt att jag var deprimerad, fick tid hos psykolog och fick 2 olika mediciner utskrivna för mitt mående.

Blev sjukskriven på heltid from 28 september - 1 december, nu är jag sjukskriven på halvtid fram tills 9 Januari sedan skall jag förhoppningsvis komma i arbete igen,

I slutet av Oktober försökte jag ta mitt eget liv, jag trodde inte jag var kapabel till det men tydligen, jag överlevde men det var inte mer, drack kopiösa mänger alkohol under flera månader, nu dricker jag inget så länge jag äter tabletter och jag får den hjälp jag behöver av vänner och läkare psykologer och medicinerna har hjälpt m.m

Man skall ta Psykisk ohälsa på allvar, detta är ingen man skojar om, det kan drabba dig nästa gång.

Allt kanske verkar fint på ytan hos folk man träffar men det är ingen som vet hur personen mår inombords om man inte känner personen.

Förlåt om jag öppnade mitt hjärta lite men kände att jag ville.

Lycka till mot Frölunda ikväll.

// Mattias
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vad händer här
mattias - 74: starkt gjort att du skriver om det du går igenom ...det kommer att ordna sig .. var så säker Mattias .
Ibland har man ett gupp på vägen och det är lite bingligt ibland ..då kan man lyssna på lite musik å varva ner å prsta med sina kära .
Ha det bra ..
Kommentera

Sv: Vad händer här
mattias - 74: Starkt av dig, helt rätt att vara öppen med det, det är det bästa man kan göra!

Var där själv för 4-5 år sedan, förstod väl nästan hela tiden vad det berodde på, många bäckar små om man säger så...

Alla väljer sin egen väg att ta sig genom detta, jag vägrade medicinering då jag ansåg att lösningen på mitt problem inte var medicinering, jag var helt enkelt för missnöjd med saker i livet som bara jag själv kunde ändra på. Men fy fan vad dåligt jag mådde ibland, bröt ihop titt som tätt & väldigt jobbiga beslut att ta.

Jag valde att flytta ifrån min dåvarande sambo, sa upp mig från jobbet och började plugga yrkeshögskola, sålde av det mesta för att "börja om", Började gymma, köpte en stuga för att komma iväg och få koppla av.

Under ett år gick jag hos en psykolog tills vi tillsammans bestämde att jag var "klar".

Idag bor jag i en villa med min Sambo, bonusdotter och hund. (Volvon finns inte där än från min sida, den står Sambon för) ;)


Vet att det kan vara väldigt svårt att få motivation och inspiration när man är deprimerad, om jag får ge ett litet råd som funkade för mig i början:
Håll rutiner, med hjälp av t.ex. träning på morgonen, försök ät ordentlig frukost, få en bra start på dagen(!). Träning är otroligt viktigt för psyket, med tiden kommer motivationen tillbaka och rutiner sitter igen. Ett steg i taget.

Risken med att må dåligt är att man tappar alla rutiner och tider, då blir det väldigt tufft att ens ta sig upp på morgonen.

Fortsätt att vara öppen, starkt av dig! (Y)
Kommentera

Sv: Vad händer här
mattias - 74: Du står inte ensam, kom ihåg det. Det blir ALLTID bättre, tiden har en sån effekt. ❤️
Kommentera

Sv: Vad händer här
mattias - 74: Hej, jag känner inte dig men tack för att du delar med dig av dina egna känslor och upplevelser. Du visar att du är stark OCH öppen för att arbeta med dina problem och det tror jag är de första stegen på vägen ut ur mörkret. Kämpa och stå på dig!
Kommentera

Sv: Vad händer här
mattias - 74: all kärlek till dig ❤️
Kommentera

Sv: Vad händer här
mattias - 74: Starkt att du berättar om dig själv 👊♥️ vanligare än man tror detta med psykisk ohälsa speciellt bland oss män tror jag . Har vart där jag också och en av mina bröder är just nu sjukskriven för detta . Bästa sättet att komma ur det är att prata prata prata om det och inte knyta näven i fickan ! Kämpa på Mattias 👊
Kommentera

Sv: Vad händer här
mattias - 74:
Modigt att du går ut med dina problem... kanske kan det vara bra att sätta ord på vad det handlar om... inte bara låta tankarna stängas in.
Hoppas att det öppnar upp sig och att du kan se ljust på framtiden!
Kommentera

Sv: Vad händer här
mattias - 74: Fint att du delar, det är inte alla som vågar. Hoppas på det bästa för dig!
Kommentera

Sv: Vad händer här
mattias - 74: Tack för att du berättar om din psykisk ohälsa. Har själv haft perioder genom livet med ångest och depressioner. Just nu mår jag toppen, men imorgon kan det svarta vara tillbaka. Ta hand om dig!
Kommentera