Brynäs IF

705149 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2432760

Sv: A propósito de nada
jok3rn: Vid 0-3 hann jag tänka ”nu är det kört”. Manner åker och kanske Alcén – och jag vet ju att det senare hade glatt många på forumet. …Och frågan är om det inte blivit just så om inte Håkansson kommit in. ”Blödningen” stoppade. …Och Håkansson gjorde skillnad – åt rätt håll. Att en av Brynäs målvakter gör skillnad åt rätt håll har bara hänt en handfull gånger i år. Åt andra hållet – galet många.

Att vara bäst när det gäller är en egenskap som Brynäs tidigare målvakter den här säsongen i stort sett inte visat upp. I en ”vanlig match” hade 0-3-målet idag varit matchavgörande. …Och den pucken ska Karhunen ta. Lindbäck har svajat gång på gång när det gällt som mest.

Jag vet att jag är soffcoach, jag vet att underlaget är för litet – men jag undrar ändå om inte Håkansson har just den egenskapen, att vara bäst när det gäller. Det såg ut så idag. Frågan är om han inte har exakt rätt psyke för att bli stormålvakt.

Tittar man på Karhunens track record så ser det ut som att han inte fått fäste någonstans – han har genom åren gång på gång hoppat runt mellan olika klubbar. En given andramålvakt i mina ögon – och så var det väl också tänkt. …Och Lindbäck har underpresterat kraftigt under säsongen. Tror någon att det kommer att se bättre ut efter att han varit sjuk?

Idealet hade förstås varit att värva in en etablerad stormålvakt – som när Örebro värvade Enroth. …Men pengarna för att göra det finns troligtvis inte. Så mitt ”soffcoach-beslut” är att ta in Håkansson. En chansning – javisst! …Men kan det bli sämre på målvaktssidan än det varit? Jag kan inte minnas att ett SHL-lags samtliga målvakter, förutom Håkansson, haft en räddningsprocent under 89% så här långt in på säsongen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Malken: bra analys.
Det blir ju också så att spelarna taggar till och gör det där lilla extra när det kommer in en orutinerad målvakt i sammanhanget.
Blev väl lite sån effekt när Markström fick debutera och sedemera höll oss kvar.
Kommentera