Brynäs IF

713954 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2454738

Sv: A propósito de nada
Davey85: Jag har så otroligt svårt att köpa det här med att tränaren ska behöva göra spelarna redo för match? De har ett välbetalt jobb i en av världens bästa hockeyligor och deras jobb går ut på en enda sak. Att vinna hockeymatcher. Om man då ligger i botten och riskerar kval med allt vad det innebär för föreningen kan det då vara möjligt att någon ska behöva förklara för dem att idag är det viktigt att du går ut och gör ett bra jobb?

Igår blev vi ju taktiskt utmanövrerade av Timrå som satte extremt hög press i första perioden och där kan man väl tycka att tränarna skulle behövt ändra detaljer i spelet snabbare. Men målen kom ju mer på väldigt svaga individuella prestationer och det kändes återigen som att spelarna inte är påställda. När det sedan står 0-3 så fattar man att man måste koppla igång och plötsligt spelar de ju rätt bra. Hur många matcher har vi sett det här nu?

Det här är vad jag kan minnas inget nytt fenomen utan det har varit likadant med nästan varje tränare vi haft senaste 10+ åren?

Jag är också tveksam till Manner ibland men samtidigt läser jag bara rapporter som ger beröm till Brynäs ledare. Sjukt förvirrande att försöka analysera det här. :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Björnen: ”Jag har så otroligt svårt att köpa det här med att tränaren ska behöva göra spelarna redo för match?”

Håller med till 100 procent - att anpassa spelet lite till motståndarens och uppmärksamma laget på vad de kan förvänta sig, sånt kan behöva göras och det är ju tränarteamets jobb, men att motivera dem att hitta fokus och motivation ska fan inte vara ett problem tränaren ska behöva ta ansvar för inför match. Klart motivation osv kan höjas osv genom tränaren, så är det, men att gå ut och göra sitt jobb och vara påslagen de få minutrar de ska in på isen på en säsong ska fan vara en ickefråga för tränaren.
Om det nu inte är hönsgård och revirpiss i omklädningsrummet och fokus och energi lägg på fel saker - för då är det arbetsgivarens ansvar att medla och skapa bra arbetsmiljö. Och då ligger ju ett ansvar på Manner också - men där kan vi väl för fan inte vara!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Björnen:

"Igår blev vi ju taktiskt utmanövrerade av Timrå som satte extremt hög press i första perioden och där kan man väl tycka att tränarna skulle behövt ändra detaljer i spelet snabbare. Men målen kom ju mer på väldigt svaga individuella prestationer och det kändes återigen som att spelarna inte är påställda."


Blev för mycket puckstirrande i första perioden.
Vi har exempelvis två findlänska backar Friman och Niemelä, dessa borde kunna sätta in några rejäla tacklingar.
Blev för mycket puckstirrande i första perioden.
Det brukar gå att tackla sig in i matcherna, men då måste försvarsspelarna försöka tackla bort anfallarna. Vi har minst fyra backar som har fysik för att tackla, för det är väl fortfarande okey att tackla i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Björnen: och i morgon är det match igen, sjutton också 🤬
Kommentera