Brynäs IF

713199 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2463319

Sv: A propósito de nada
Avsluta högt: Med tanke på hur våra uddamålsförluster har slutat så är det safe to say att studsarna inte varit med oss. Så många målchanser som vi har fått. Förstår inte hur man kan tycka att det är konstigt att uttala sig så när det faktiskt är
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JawKee:

Brynäs har inte någon naturlig målskytt i dagens lag..

Våra forwards avlossar skott på ett mera pliktskyldigt sätt än att det SKA bli mål..

-nämen jag sköt ju mot mål ialla fall...

Är väl egentligen bara Scott som satsar på att sätta puckfan i nät.., men även han kommer för nära målet innan han skjuter..
Något som måste tränas är lyfta puck över målvakten benskydd.
Är ofta man ser skytten skjuta efter isen mot liggande målvaktsbenskydd.

Varför är det så svårt att lyfta pucken över benskyddet i närspelet ... Träna in detta!!!!

Ofta skjuter forwards för sent, när man kommit ur de bästa skottlägena. Hur många ggr har man tänkt, men skjut nu då. -nähe då skall spelaren åka ett tag till med pucken och den bra skottchansen försvann upp i tomma intet...frustrerande att se..
BIF borde träna skott mot mål på ett mera seriöst sätt...

på värmningarna inför match skickas många många puckar mot mål både mot tomma målet och mot mål där målvakten står..
Skotten verkar inte vara ämnade att gå in..spelarna siktar INTE in sig utan det verkar vara viktigast att skjuta så hårt som möjligt..har aldrig förstått denna träning. Borde vara mera effektivt att träna på att EXEMPELVIS sätta pucken från tredje maskan uppifrån istället för att dynga på så hårt som möjligt mot målet utan tanke på var pucken ska träffa..
de man gör på träning det gör man också i matchsituation, lätt för målvakterna att plocka puckarna.

Rödin för ett antal år sedan staplade några puckar på hög uppe på målet, sedan ställde han sig i slottet och pricksköt på de uppstaplade puckarna. Han visade en hyfsad träffsäkerhet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Jag kommer ihåg att Kyle Wanvig hade god kontakt med hockeygudarna under sin tid i Gävle, kanske vi kan ta in honom som en resurs i båset under slutfasen av serien?
”– Jag tänkte att pucken inte ville gå in i kväll. Men samtidigt väntade jag på att hockeygudarna skulle se mig. För bara man jobbar hårt så brukar man bli belönad för det, säger Wanvig.”
Kommentera