Brynäs IF

713114 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2463731

Sv: A propósito de nada
Axle San: Det låter verkligen som en gedigen förstafemma!!!
Om året var 2013…
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
munkas: Under uppehållet nu har jag funderat på vad som gått snett i Brynäs, den här gången... Oavsett om det blir kval eller inte anser jag att säsongen är ett fiasko.

Vart ligger felet? Jag tycker att Brynäs har ett tillräckligt bra lag för att inte ligga i den direkta botten av tabellen och definitivt inte för att släppa in flest mål av alla.

Alcéns jobb tycker jag är svårt att bedöma. Många av spelarna är handplockade av tränarstaben. Så svårt att veta vilka som är "Alcéns värvningar". Sen var ju alla förlängningar, utom Scott, horribla; Palve, Hedberg, Birgersson (och även VV, visade det sig). Men även här är det svårt att veta vad som är Alcén kontra tränarnas beslut.

Det jag kommer fram till är att tränargruppen med Manner som huvudansvarig inte håller måttet. Enligt mig har Manner fått tillräckligt bra trupp (till stora delar handplockad dessutom) och tillräckligt mycket tid för att nå bättre resultat. Sen finns såklart brister i truppen men inte så stora att man inte kan sätta ett fungerande försvarsspel och släppa in flest mål av alla i serien.

Varför håller inte Manner måttet? Jag tror att man övervärderat vissa antaganden om honom.

1. Man har övervärderat finska ligans kvalitet. Troligtvis håller finska ligan ungefär samma klass som Hockeyallsvenska och Manner som vunnit den håller samma nivå som en topptränare i allsvenska.

2. Man har övervärderat Manners roll i finska landslaget. Ja, Manner har vunnit vm och os men troligtvis har hans betydelse som ass.caoch inte varit så betydande.

3. Man har undervärderat övergången från finsk hockey till svensk hockey för Manner. Manner har varit framgångsrik inom finsk hockey men det är skillnad på svensk och finsk hockey och det som funkar i finland måste nödvändigtvis inte funka i sverige. Olika rinkmått är ett exempel.

4. Manner personlighet. Manner är en "likeable" person och man gillar ju honom, vilket gör att man kanske inte tittar lika mycket på bristerna hos honom. Peter Andersson är inte en "likeable" person. Naturligtvis är det enklare att ogilla honom och i slutänden sparka honom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
munkas: Helt enig. Men vi kan nog konstatera att det är den nivån vi kan förvänta oss i allra bästa fall om det blir något alls.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
munkas: Vi kan ju testa Timashov-Larsson-Clark också.
Kommentera