Brynäs IF

715675 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2473373

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Det är ju jäkligt sjukt att inte Alcén fick sparken direkt när Kangas blev ordförande:

"Kangas valdes med rösterna 270-98 och företrädde ett medlemsinitiativ under namnet ”Brynäs kan bättre”. Valberedningens förslag på att behålla den gamla styrelsen kördes över.

– Det är den yttersta formen av föreningsdemokrati av medlemmar som inte fick något gehör av valberedningen, säger Kangas om situationen och har ett hundradagarsprogram som ska betas av.

Twittrade – passar inte för rollen
Mitt under pågående årsmöte skrev styrelsen kontrakt med Johan Alcén, 33, som ny sportchef, han tar klivet direkt från isen. När uppgifterna om Alcén läckte ut för en vecka sedan twittrade Kangas om att han inte passade för rollen: ”Inget emot Johan Alcen som person men han har väldigt få av de kompetenser eller erfarenheter som jag vill ha i en sportchef. Passar inte in på profilen vi vill se hos en sportchef inom Brynäs IF”, skrev Kangas.

Han hade inte hela bilden klar för sig då.

– Mycket ligger i definitionen av sportchef och där har vi haft olika syn på vad en sportchef är. Jag hörde att han skulle vara sportchef under en general manager som skulle ha helhetsansvar för det sportsliga. Den lösningen hade jag inte hört talas om när jag uttalade mig. Då trodde jag att sportchefen var ansvarig för hela den idrottsliga verksamheten. Vi håller på och pratar med Johan om vad han ska ha för roll. Avtalet skrevs på igår under själva årsmötet, viket kan tyckas underligt att man går vidare med det just då, säger Kangas.

Han håller dock fast vid att Alcén inte räcker till i rollen som sportchef enligt den tanke som Kangas har:

– Jag tycker om Alcén som person men sportchef, med tanke på att han inte har något erfarenhet, han har varit en bra hockeyspelare, kräver en hel del annat. Jag lider med att Johan hamnat i kläm mellan gamla styrelsen och den nya."

Hur sjutton kunde Kangas och Brynäs kan bättre bara släppa detta? Vad hände med vår GM? Sjukt!
Brynäs kan bättre var bara tomma ord!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Axle San: Fanns inga pengar för en GM så enkelt var det. Så JA blev kvar tack vare PJ. Sabotage av PJ skulle jag säga.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San: Brynäs kan bättre blev uppenbarligen "Brynäs kan sämre"........
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San:
Med tanke på att Brynäs precis redovisat ett minus på 23 miljoner fanns inte pengarna att köpa ut Alcéns fyraårskontrakt? Men det borde gått att ge honom en annan roll inledningsvis för att på sikt använda honom i en mer ledande roll om han utvecklades i positiv riktning.
Lorenz styrelse med PJ i spetsen hittade på mycket konstigt. Alcénkontraktet ligger i konstighetstoppen.

Hittills har den sportsliga utvecklingen under Alcén pendlat från kval då han tog över till ett litet lyft 21/22 och så nu nåt liknande som när han precis klivit in i handlingen.
Ingen stormande succé alltså, vilket Kangas var inne på redan efter årsmötet.

Ett scenario som på ett effektivt sätt bidrar till att avveckla en anrik förening.

Dagens styrelse är nöjd med de insatser ledningen jobbar med.
Låt oss se vad det innebär mot Leksand i eftermiddag.
Kommentera