Brynäs IF

713576 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2484738

Sv: A propósito de nada
X-Län: nja, kolla historiken på Leksand, Modo, Mora, AIK och ev Björklöven. Nästan inget lag klarar en degradering, inte heller Brynäs. Kan bli början till slutet för klubben i SHL.

De som har lyckats komma tillbaka OCH etablera sig är väl Leksand och det tog tid…och en jävla massa Ejendals-pengar…

Hur många lag har en sån uthållig, tålmodig och RIK sponsor.

Ev kan vi addera Djurgården till ovan skara snart…

Undantaget är väl HV som har/hade ”gamla” pengar att stoppa in, gick upp direkt.

Rik klubb: kolla vad de gjorde när de låg 10 poäng bakom Brynäs, rensade båset och isen, kostade nog inte gratis.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
BIF Kungen: Degradering må så vara, men finns ju några lag som samlat kraft från allsvenskan och gjort det rätt bra. Skellefteå och Växjö.
Men ahh kan ju såklart ta några år. Men vi harvade nere i botten några år, även fast det kändes som att vi blev rånade mot Leksand så hade vi rykt tids nog. Kanske hade åkt ur 3 år senare med en längre transportsträcka till SHL. Finns inget facit men. Samt att vi kanske får spela 10 år till i allsvenskan.
Men ekonomiskt mår vi bra iaf 👍
Kommentera

Sv: A propósito de nada
BIF Kungen: Åker vi ner så lär vi sälla oss till samlingen "gamla hederliga klubbar med passerat bäst-före datum".
Sportsligt sett har omgivningen helt enkelt sprungit ifrån oss.

Från min horisont i "fotbollsstaden" Växjö med 13 kvartersklubbar på dussinet har exakt samma sak hänt med anrika Östers IF. Efter ett antal skakiga säsonger i Allsvenskan åkte laget ur 2007 och har sedan dess harvat i lägre divisioner. Numera har Lakers lagt beslag på publik och de stora sponsorerna. Du nämner Leksand, det tog 20 år i förnedring och som du säger x antal miljoner att återigen bli ett stabilt SHL-lag.
Vad gäller årets upplaga av BIF så tror jag att "61-poängsregeln" står sig till vår nackdel. Det blir max 2 poäng till in på kontot i resterande matcher och kvalplatsen kommer troligtvis att vara klar på lördag. Därefter är det 50/50-läge mot MIF.

Med risk för att bli tjatig; Åker vi inte ur i år så är lär vi göra det i en snar framtid, allt för många misstag har staplats på hög, allt för länge...

Slutligen, intervjun med Manner säger allt. "Jag är inte en tillräckligt bra tränare för att veta det."

Herre jesus........
Kommentera