Brynäs IF

713007 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2492821

Sv: Reflektioner
Tigerhjärta: Så kan det såklart vara. Det vore i linje med Brynäs konsekventa överskattande av det egna laget. Som du säger behövs fingertoppskänsla för det, men jag skulle nog också tillägga att du för det första behöver ha ett stabilt lag - åtminstone ett mittenlag - för att gå in i säsongen med den strategin. Det är inte en strategi som ett bottenlag kan kosta på sig att ha.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Reflektioner
Peja: De flesta lag gjorde fel analys av läget och jagade spets under säsong. Något alla trodde det skulle finns mängder av, men ingen hittade. Hur hade det låtit om övriga klubbar hade kunna tagit in överblivna spetsspelare till låg peng medan Brynäs fyllt upp laget med spelare som fanns på marknaden i juni?
Det var alltså inget misstag av läget som bara Brynäs gjorde.

Samma resonemang med Roy, det var troligen Brynäs sista pengar. Att man hade en högre ambition än Roy ser jag som ett sundhetstecken.
Kommentera

Sv: Reflektioner
Peja: "Det vore i linje med Brynäs konsekventa överskattande av det egna laget"

Tycker fortfarande att Brynäs har en bra men tunn trupp - men att det varit förödande att Lindbäck inte ens kommit upp till medelnivå för en SHL-målvakt sett över hela säsongen.

Brynäs är ett av få lag med plusstatistik på Skellefteå i år. Potentialen finns där. Problemet ligger för mig snarare på attitydnivå - inställningen till en "vanlig match" är sett över hela laget för dålig. Det är beundransvärt hur lag som till exempel Skellefteå och Färjestad kommer redo att tävla till varje match. Den attityden har saknats i Brynäs i många år och det måste förändras.
Kommentera